Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Zelenskyin neuvonantaja kutsui Nord Stream -vuotoja Venäjän terrori-iskuksi – "Haluaa aiheuttaa paniikkia ennen talvea"

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak väittää Nord Stream 1-kaasuputkesta löytyneitä vuotoja Venäjän tekosiksi. Podoljak kirjoittaa asiasta viestipalvelu Twitterissä.

– "Kaasuvuoto" ei ole mitään muuta kuin Venäjän suunnittelema terroristi-isku ja hyökkäys Euroopan unionia kohtaan. Venäjä haluaa epävakauttaa Euroopan taloutta ja aiheuttaa paniikkia ennen talvea, Podoljak aloittaa.

Säännöllisesti Twitterissä Ukrainan tarvitsemaa aseistusta kuuluttava Podoljak tarjoaakin tutun kuuloisen ratkaisun esille nostamiinsa ongelmiin.

– Paras vastaus ja investointi turvallisuuteen – panssarivaunuja Ukrainalle. Varsinkin saksalaisia sellaisia...

Saksalaislehti Der Tagesspiegelin lähteiden mukaan Nord Stream -putkien vuotoja pidetään Saksan hallinnossa ja hallituksessa sabotaasina. Lähteen mukaan hallinnossa ei hahmoteta ainuttakaan tilannetta, joka ei sisältäisi suunnattua hyökkäystä.

Ukrainan sotilastiedustelu varoitti maanantaina verkkosivuillaan, että Venäjä suunnittelee kyberiskuja Ukrainan ja sen liittolaismaiden kriittistä infrastruktuuria kohtaan.