Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäjän valtioduuman alahuone hyväksyi lakiesityksen sotilaiden kovennetuista rangaistuksista "liikekannallepanon" tai "sotatilan" aikana

Venäjän valtioduuman alahuone hyväksyi tiistaina lain, joka tiukentaa rangaistuksia sotilaskarkuruudesta, sotilasomaisuuden vahingoittamisesta ja niskuroinnista, jos rikokset on tehty liikekannallepanon tai sotatilan aikana, uutisoi Reuters.

Duuma toteutti lain toisen ja kolmannen käsittelyn samanaikaisesti tiistaina. Ehdotuksia lakiesitykseen esitettiin maanantaina, mihin sisältyi "liikekannallepanon, sotatilan ja sodanajan" käsitteiden lisäämiset lakiin, uutisoi muun muassa Kommersant.

Erityisesti karkuruudesta tai tahallisesta antautumisesta ehdotetaan rangaistukseksi 3–10 vuoden vankeusrangaistusta.

Samalla ehdotetaan, että sotilas voidaan vapauttaa rikosoikeudellisesta vastuusta, jos "hän ryhtyi ryhtyi toimenpiteisiin vapautuakseen, palasi yksikköönsä tai palveluspaikkaansa eikä ole tehnyt muita rikoksia ollessaan vankeudessa".

Muutoksista seuraa se, että Venäjän asevoimien reservissä olevat, harjoituksiin kutsutut venäläiset joutuvat rikosoikeudelliseen vastuuseen, jos he jättävät saapumatta harjoituksiin tai karkaavat, samalla tavalla kuin varusmiehet ja sopimussotilaat.

Lakiesitys hyväksyttiin sen ensimmäisessä käsittelyssä heinäkuussa.

Ehdotuksen panivat alulle senaattorit Andrei Klishas ja Olga Kovitidi sekä yhdeksän duuman jäsentä Dmitri Vjatkin, Ernest Valeev, Vasili Piskarev, Andrei Kartapolov, Leonid Slutski, Oleg Nilov, Vladislav Dalankov Viktor Sobolev ja Nikolai Kolomeitsev.

Juttua päivitetty kello 13.49: Lisätty tieto lakiesityksen hyväksymisestä.