Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hurrikaani Fionan keskus poistumassa Puerto Ricon alueelta

Karibialla Puerto Ricossa tuhoja aiheuttanut hurrikaani Fiona saapui Dominikaaniseen tasavaltaan maanantaina. Saapuessaan tuulen mitattiin puhaltaneen 40 metriä sekunnissa, kertoi Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) Twitterissä.

Dominikaanisen tasavallan itäisissä osissa esiintyy NHC:n mukaan todennäköisesti tulvia. Paikallisen median mukaan joissakin rannikkokaupungeissa idässä onkin ollut tulvia ja teitä on huuhtoutunut veden mukana pois.

Hurrikaani on Puerto Ricossa aiheuttanut maanvyörymiä ja tulvimista, kaatanut puita sekä romahduttanut sillan. Kuvernööri Pedro Pierluisin mukaan saaren sähköverkko ei ole toiminnassa hurrikaanin vuoksi.

NHC on heikentänyt Fionan trooppiseksi myrskyksi Puerto Ricossa, mutta varoitti, että tuhoisat sateet ja hyökytulvat voivat saarella jatkua.

Hurrikaani on viranomaisten mukaan jättänyt noin 196 000 ihmistä ilman juomavettä sähkökatkosten ja tulvivien jokien seurauksena.

Presidentti Biden julisti hätätilan Puerto Ricoon

Fionan odotetaan voimistuvan entisestään "suureksi hurrikaaniksi" ennen kuin se suuntaa pohjoiseen, Atlantin valtameren avoimille vesille, arvioi NHC.

Puerto Rico on Yhdysvaltain territorio ja maan presidentti Joe Biden julisti saarelle hätätilan sunnuntaina, mikä valtuutti liittovaltion hätätilanteiden hallintaviraston antamaan apua.

Fiona vaati jo ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun se oli vielä määritelty trooppiseksi myrskyksi. Mies kuoli Ranskalle kuuluvalla Guadeloupella, kun tulvavesi vei hänen talonsa mukanaan.

Puerto Rico kärsi suurista tuhoista vuoden 2017 hurrikaanien – Irman ja Marian – aikana.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.