Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ainakin kymmenen kuollut kovissa myrskyissä Italian keskiosassa

Ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa Italian keskiosia runnelleissa poikkeuksellisen rajuissa myrskyissä, kertoi maan media perjantaina.

Vesimassat syöksyivät kaupunkien ja kylien läpi, kun kahden tunnin aikana satoi paikoitellen liki 400 millimetriä vettä.

Pahimpia tuhoja koettiin Anconan satamakaupungissa ja sitä ympäröivällä Marchen alueella Adrianmeren rannalla, missä sähköt ja puhelinyhteydet katkesivat useilta alueilta.

Hieman ylempänä rannikolla Senigallian satamakaupungissa kadut muuttuivat kuohuviksi koskiksi. Vesimassat veivät mukanaan autoja ja toivat mukanaan kasapäin mutaa.

Myrskyt seurasivat Italian pahinta kuivuutta seitsemään vuosikymmeneen. Muun muassa Pojoki, Italian suurin vesivarasto, kuivui lähes olemattomiin. Kuivuus ja paahtava helle ovat niin ikään kuivattaneet maan betoninkovaksi.

Italiassa äänestetään reilun viikon kuluttua parlamenttivaaleissa. Tuoreiden myrskyjen ja ennätyskuivuuden uskotaan entisestään korostavan ilmastoasioiden painoarvoa vaalikamppailussa.