Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kaliforniassa laajennettiin evakuointeja maastopalon tieltä – kohta edessä voi olla mutavyöryjä ja tulvia

Yhdysvalloissa Los Angelesin ulkopuolella maastopaloa sammuttavat pelastajat varautuvat maanvyörymiin ja tulviin myrskyn lähestyessä paloaluetta. Voimakkaiden tuulien uskotaan lietsovan Fairview-nimellä tunnettua paloa.

Maanantaina kesken lämpöaallon syttynyt palo jatkaa viranomaisten mukaan leviämistään, ja sen vuoksi myös evakuointialuetta on laajennettu entisestään. Viranomaiset ovat ennakoineet, että tuulten mukana paloalueelta voi levitä palavaa tavaraa myös muualle, jolloin paloja voi syttyä lisää.

Ainakin kahden ihmisen tiedetään kuolleen liekkeihin, ja palokunnan mukaan palon uskotaan vahingoittaneen tai tuhonneen useita rakennuksia.

Palokunta on kertonut, että palo riehuu sammutustöiden kannalta hankalassa maastossa, esimerkiksi syvissä kanjoneissa.

Seuraavaksi luvassa rankkaa sadetta

Torstaina Meksikoon osunut trooppinen myrsky Kay on matkalla pohjoiseen, ja sen odotetaan tuovan tullessaan kovia sateita osiin Kaliforniaa ja Arizonaa. Kansallinen sääpalvelu on ennustanut, että Fairview'tä ympäröivälle alueelle voi sataa jopa 18 senttiä vettä.

Rankkasade aiheuttaa hyökytulvien ja mutavyöryjen vaaran, kun sadevesi ei imeydy palaneeseen maahan.

Pelastusviranomaiset ovat varoittaneet, että edessä on vaikeita päiviä, ja sammutustyöt saattavat vaihtua ihmisten pelastamiseen tulvista ja mutavyöryistä.

Myrskyn on ennustettu hellittävän Yhdysvaltain länsiosissa yli viikon kestänyttä lämpöaaltoa. Lämpötilat ovat kuitenkin pysyneet korkeina Kalifornian keski- ja pohjoisosissa.

Sääpalvelun mukaan viikonlopun aikana yölliset lämpötilat pysyvät ennätyslukemien tuntumassa. Noin 29 miljoonaa yhdysvaltalaista on tällä hetkellä alueella, jossa on voimassa kuumuusvaroitus.

Yhdysvaltain länsiosia koettelee historiallinen kuivuus, jota asiantuntijoiden mukaan pahentaa ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos. Ilmastotieteilijöiden mukaan tilanne pahenee entisestään tulevaisuudessa.