Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Euroopan keskuspankilta odotetaan tymäkkää koronnostoa, Zelenskyi vahvistaa Ukrainan vallanneen takaisin alueita Harkovan seudulla

Euroopan keskuspankin neuvosto on tänään koolla päättämässä koronnostosta. EKP:ltä odotetaan nyt laajasti 0,75 prosenttiyksikön korotusta, joka olisi suurin EKP:n historiassa.

EKP hilasi heinäkuussa korkoja ylöspäin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2011 ja korotti niitä tuolloin kertaheitolla 0,5 prosenttiyksiköllä.

Taustalla on sitkeästi korkeana pysynyt inflaatio, joka elokuussa kiihtyi euroalueella 9,1 prosenttiin.

Yleinen odotus on, että tämän päivän korotusta seuraa kaksi puolen prosenttiyksikön korotusta loka- ja joulukuussa.

Pääministeri antaa ilmoituksen energiapolitiikasta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) antaa tänään eduskunnassa ilmoituksen Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan vaikutuksista eurooppalaisiin energiamarkkinoihin.

Opposition riveistä on vaadittu selvennystä muun muassa energiayhtiö Fortumin tilanteesta ja sähkömarkkinoiden kriisiytymisestä. Puolueet ovat myös vaatineet selvitystä Uniper-sotkun vaikutuksista energiakriisiin.

Keskusteluun on varattu aikaa puolitoista tuntia kello 16 alkaen.

Käräjäoikeus antaa tuomion Tuusulan työpaikkamurhasta syytetylle – oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeeton

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa Tuusulan työpaikkamurhasta syytetylle miehelle.

Viime viikolla käräjäoikeus kertoi, että mies oli mielentilatutkimuksen mukaan tekoaikaan syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekoaan. Syyntakeettomaksi katsotut päätyvät yleensä tahdosta riippumattomaan hoitoon.

39-vuotias syytetty on tunnustanut iskeneensä työtoveriaan teräaseella 18 kertaa työpaikan parkkipaikalla viime vuoden marraskuussa. Syyttäjä on vaatinut hänelle tuomiota murhasta. Mies on kiistänyt murhasyytteen ja katsoo syyllistyneensä asiassa tappoon.

Autosta löytyi kuolleita ja heikkokuntoisia koiria satamassa Helsingissä – kuljettaja vastaa tänään rikossyytteeseen

Helsingin käräjäoikeudessa parikymppinen mies vastaa tänään syytteeseen rescue-koirien tuomisesta Suomeen heikoissa oloissa. Miestä syytetään törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että mies tuli heinäkuun alussa Venäjältä Latvian ja Viron kautta Suomeen yksin 32 koiran kanssa.

Rajavartiolaitos huomasi, että seitsemän koiraa oli kuollut matkalla ja moni oli erittäin huonossa kunnossa. Kolme lopetettiin myöhemmin huonon hoitoennusteen vuoksi.

Poliisin mukaan auton kuormatilassa oli liian kuuma ja koirat olivat saaneet lämpöhalvauksen. Mies on ollut kesästä saakka vangittuna.

Zelenskyi vahvistaa Ukrainan vallanneen takaisin alueita Harkovan seudulla

Ukraina on onnistunut valtaamaan takaisin Venäjän miehittämiä alueita Harkovan seudulla Koillis-Ukrainassa, maan presidentti Volodymyr Zelenskyi vahvisti päivittäisessä puheessaan myöhään keskiviikkona.

Zelenskyi kertoi, että alueelta on hyviä uutisia, mutta sanoi että vielä ei ole oikea aika kertoa tarkkoja tietoja siitä, mitä asutuskeskuksia Ukraina on ottanut haltuunsa.

Sotaa tarkkailevat asiantuntijat ovat viime päivinä havainneet merkkejä Ukrainan saavuttamasta läpimurrosta Harkovan seudulla. Ukrainan joukot ovat samaan aikaan käyneet vastahyökkäykseen myös Hersonin alueella Etelä-Ukrainassa.

Venäjä on miehittänyt osaa Harkovan alueesta hyökkäyssotansa alusta lähtien. (Lähde: AFP)

Tuore analyysi: Äärimmäinen kuumuus saattaa uhata noin 70 prosenttia maailman ruuasta tuottavia maita 2045 mennessä

Äärimmäinen kuumuus saattaa uhata vuoteen 2045 mennessä maita, jotka tuottavat noin 70 prosenttia maailman ruuasta, selviää tuoreesta alan analyysistä. Laskelma perustuu siihen, että pahimmat skenaariot ilmaston lämpenemisestä toteutuvat.

Sään ääri-ilmiöitä kiihdyttävä ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt merkittävästi eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna kuuma sää vaikuttaa satoihin Intiasta Eurooppaan.

Riskianalyysejä tekevän Veririsk Maplecroftin raportissa korostetaan, että hellepiikit ovat erityisesti vaaraksi niiden terveydelle, jotka työskentelevät ulkona tukahduttavan kuumissa olosuhteissa. (Lähde: AFP)

Liverpool jäi Napolin jalkoihin – Barcelonalle Lewandowskin johdolla murskavoitto

Jalkapallon Mestarien liigan lohkot A–D avattiin keskiviikkona, ja illan shokeeraavin näytös seurattiin Napolissa. Kotijoukkue möyhensi englantilaisjätti Liverpoolin peräti 4–1.

Napoli johti Liverpoolia jo tauolla 3–0 ja marssi mahtivoittoon. A-lohkon toisessa pelissä Ajax musersi Suomen maajoukkuemies Glen Kamaran skottiseuran Rangersin 4–0.

B-lohkossa Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky ja seuransa Leverkusen taipuivat 0–1-vierastappioon Club Bruggelle.

C-lohkossa Barcelona höykytti kotonaan Viktoria Plzenin 5–1 ja Bayern München kaatoi Interin vieraissa 2–0. Bayernin ex-tähti Robert Lewandowski teki Barcelonalle hattutempun.

Koripallomaajoukkueen alkulohkosijoitus ratkeaa tänään

Suomen koripallomaajoukkue pelaa tänään EM-kisojen viimeisen alkulohko-ottelunsa Prahassa. Suomi kohtaa kaikki ottelunsa hävinneen Hollannin kello 15 alkavassa ottelussa.

Suomen sijoitus alkulohkossa ja vastustaja sunnuntaina Berliinissä pelattavassa pudotusottelussa ratkeavat tämän päivän otteluiden perusteella. Suomen pudotuspelivastustaja tulee C-alkulohkosta, josta jatkoon menevät Kreikka, Ukraina, Italia ja Kroatia.