Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Autosta löytyi kuolleita ja heikkokuntoisia koiria satamassa Helsingissä – 32:ta koiraa kuljettanut mies vastaa tänään rikossyytteeseen

Parikymppinen mies vastaa torstaina Helsingin käräjäoikeudessa syytteeseen rescue-koirien tuomisesta Suomeen heikoissa oloissa. Syyttäjä on nostanut 24-vuotiasta miestä vastaan syytteen törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Helsingin poliisi on aiemmin kertonut, että mies tuli heinäkuun alussa Venäjältä Latvian ja Viron kautta Suomeen yksin 32 koiran kanssa. Rescue-koirat oli määrä luovuttaa kahdelle suomalaistilaajalle satamassa. Koirat olivat alun perin löytökoiria Moskovasta.

Rajavartiolaitos kuitenkin huomasi, että seitsemän kyydissä ollutta koiraa oli kuollut. Eläinlääkäri lopetti myöhemmin koirista kolme huonon hoitoennusteen vuoksi, ja useat koirat tarvitsivat sairaalahoitoa.

Poliisin mukaan koirat olivat matkalla saaneet lämpöhalvauksen auton kuumassa kuormatilassa. Kuumuus aiheutti poliisin arvion mukaan koirille tarpeetonta kärsimystä ja kipua.

Koirat kuljettanut mies on ollut vangittuna tutkinnan alusta saakka. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa Helsingin käräjäoikeudessa aamupäivällä.