Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kiinan maanjäristyksen jäljiltä jo yli 60 kuollutta, satoja edelleen kateissa

Kiinassa eilisen maanjäristyksen uhriluku on noussut yli 60:een, kertoo maan valtionmedia CCTV. Lisäksi satoja ihmisiä on edelleen kateissa.

Maanjäristyksen aiheuttamien tuhojen lisäksi mittavia vahinkoja on syntynyt järistystä seuranneista maanvyörymistä.

Järistyksen, jonka voimakkuus oli 6,6, keskus sijaitsi reilun 40 kilometrin päässä Kangdingin kaupungista Sichuanin maakunnassa. Paikalliset asukkaat ovat kertoneet uutistoimisto AFP:lle, että järistys tuntui rakennuksien voimakkaana vapinana aina maakunnan pääkaupungissa Chengdussa sekä läheisessä Chongqingin suurkaupungissa asti.

Paikalliset sääpalvelut ovat varoittaneet sateiden mahdollisesti aiheuttavan tuhoalueille tulvia, ja sade voi myös haitata pelastustöitä.

CCTV:n mukaan järistyksen jälkeen on havaittu ainakin 10 jälkijäristystä, jotka ovat olleet voimakkuudeltaan 3 tai yli.

Kiinan hallinto on lähettänyt ryhmän johtamaan pelastustöitä, ja lisäksi CCTV kertoo, että pelastajiksi on lähetetty yli 6 500 ihmistä. Paikalliset viranomaiset ovat pyytäneet lahjoituksia avustustyötä varten.

Sama alue kärsinyt kuumuudesta

Maanjäristykset ovat melko yleisiä erityisesti Kiinan lounaisosissa.

Yhdysvaltain geologinen tutkimuskeskus USGS kertoi, että vain tunti suuren järistyksen jälkeen Tiibetissä oli järistys, jonka voimakkuus oli 4,6.

Vuonna 2008 Sichuanissa Wenchuanin piirikunnassa koettiin järistys, jossa kuoli kymmeniätuhansia ihmisiä ja joka aiheutti valtavaa tuhoa. Tuolloinen järistys oli voimakkuudeltaan 8.

Myös kesäkuussa neljä ihmistä kuoli maanjäristyksissä lounaisessa Kiinassa.

Alue on kesän aikana kärsinyt myös ennätyksellisestä kuumuusaallosta, joka on silminnähden kuivattanut jokia Chongqingissa.