Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Helsingin poliisi otti kiinni 35 henkilöä Stadin Derbyssä ja sen jälkeen

Yhteensä 35 ihmistä otettiin maanantai-iltana kiinni Helsingissä pelatussa Stadin Derbyssä ja sen jälkeen, kertoo poliisi. Virkavalta joutui puuttumaan HJK:n ja HIFKin kannattajien käytökseen monta kertaa.

Areenalta otettiin kiinni kymmenen ihmisen joukko, jonka hallusta löytyi kiellettyjä soihtuja. Kiinniottojen perusteena oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen.

Lisäksi poliisi otti kiinni yhden ihmisen, jolla oli hallussaan vahingoittamiseen soveltuva esine. Kiinnioton perusteena tässä tapauksessa oli toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito.

– Olimme valmistautuneet tapahtumaan tavallista suuremmalla resurssilla. Meillä oli tiedossa, että ottelun seuraaminen ei välttämättä suju rauhallisesti. Valitettavasti ennakkoarviomme toteutui, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen tiedotteessa.

Ottelun jälkeen 30–40 ihmistä juoksenteli Heinosen mukaan ympäri Töölöä ilmeisesti etsien vastapuolen kannattajia. Poliisi oli varautunut estämään mahdollisia yhteenottoja myös pelin jälkeen.

Poliisi otti pelin jälkeen kiinni 24 ihmistä. Kiinniottojen syynä oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen.