Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kaliforniassa tuhansia kehotettu jättämään kotinsa alueella riehuvien maastopalojen takia

Yhdysvalloissa Kaliforniassa tuhansia ihmisiä on kehotettu jättämään kotinsa maastopalojen edetessä. Palot ovat levinneet noin 500 hehtaarin alueelle.

Paikallisviranomaisten mukaan palot aiheuttavat "välittömän hengenvaaran". Palojen on varoitettu leviävän vaarallisen nopeasti.

Palot ovat saaneet alkunsa aluetta lämmittäneistä äärimmäisen kuumista lämpötiloista. Monin paikoin on ollut yli 38 astetta lämmintä.

– Syyskuu alkaa maan länsiosissa ennätyksellisen kuumissa lämpötiloissa, sanoi Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteen laitos.

Alue, jolla maastopalot nyt riehuvat, on metsäinen ja harvaan asuttu alue Kalifornian pohjoisosissa. Maastopalot ovat kurittaneet aluetta viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2014 yli 150 rakennusta tuhoutui Kaliforniassa riehuneissa maastopaloissa.

Tutkijoiden mukaan ilmastonmuutos tekee sääilmiöistä äärimmäisempiä. Yli kaksi vuosikymmentä kestänyt kuivuus on kuivattanut Yhdysvaltojen länsiosia karrelle, tehden siitä alttiimman nopeammin ja tuhoisammin leviäville maastopaloille.