Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäjän valtiontelevisiossa valiteltiin Ukrainan saamaa aseapua – "Minusta näyttää siltä, että emme voi saavuttaa täydellistä voittoa"

Venäjän valtiollisen tv-kanavan NTV:n juontaja on sanonut, että Ukrainan länsimailta saama apu estää Venäjää saavuttamasta "täydellistä voittoa" hyökkäyssodassaan. Asiasta uutisoi yhdysvaltalainen uutisviikkolehti Newsweek.

Näkemys esitettiin ohjelmassa Mesto Vstrechi (Kohtaamispaikka), kun ohjelman panelistit keskustelivat avoimesti "Venäjän vastustajien tappamisesta" ja Ukrainan asevoimien Hersonin alueella aloittamasta vastahyökkäyksestä.

Yhdysvallat on antanut Ukrainalle sotilaallista apua yli 9 miljardin dollarin edestä Venäjän hyökkäyssodan aikana. Erityistä huomiota ovat saaneet yhdysvaltalaisvalmisteiset, kehittyneet Himars-raketinheitinjärjestelmät, joilla Ukraina on kyennyt iskemään venäläisten asemiin, ammusvarastoihin ja huoltoyhteyksiin asettamatta omia joukkojaan vaaraan.

Juontaja Ivan Trushkin sanoi, että Ukrainan sotaponnistelut "tehtiin joko Yhdysvaltain luvalla tai jonkun yhdysvaltalaisen koordinoimana".

– Niin kauan kuin on ulkopuolisia voimia jotka haluavat lähettää ihmisiä, antaa heille aseita ja täyttää heidän päänsä radikaalilla tiedolla, minusta näyttää siltä että emme valitettavasti pysty saavuttamaan täydellistä voittoa, Trushkin sanoi.

Toinen juontaja Andrei Norkin kysyi panelisteilta, pitäisikö Venäjän vastata tähän laajentamalla toimiaan Ukrainan ulkopuolelle. Hän mainitsi neuvostoajan tiedustelu-upseerin Pavel Sudoplatovin, joka toteutti salamurhia ja sabotaaseja länsimaissa 1940-luvulla, kuten esimerkiksi toisinajattelija Lev Trotskin salamurhan Meksikossa. Muut panelistit fantasioivat vuorostaan yhdysvaltalaisen virkamiehen kuolemalla sekä Darja Duginan salamurhaajaksi väitetyn henkilön yliajamisella.