Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kysely: Joka viides suomalainen on antanut autolleen lempinimen – esimerkiksi yläasteen kemian opettajan mukaan

Autoja vuokraavan Lease Planin Suomen siipi on huomannut, ettei auto ole vain kulkuneuvo, vaan kaveri. Lease Plan Suomi toteutti nimittäin kyselyn, johon vastanneista tuhannesta suomalaisesta 20,8 prosenttia oli antanut autolleen nimen tai lempinimen.

– Nimien kirjosta välittyy aito tunneside autoon, lempinimeä on mietitty tarkoin, ja se pohjautuu usein auton merkkiin, malliin tai rekisterikilpeen. Näistä on saatu kehitettyä mahtavia lempinimiä, kuten Sorsa, Hempuli, Nubsu ja Nopponen. Itseäni hymyilytti eniten nimi Panu, joka on annettu yläasteen kemian opettajan mukaan, myyntipäällikkö Timo Loimaranta naurahtaa tiedotteessa.

Loimaranta ei ole itse vielä nimennyt autoaan.

Autoilla on usein perinteinen etunimi, kuten Seppo, Saara tai Veera, tiedotteessa kerrotaan. Kiintymyksestä kertovat myös Hytykkä-, Söpö- ja Möhkö-nimet.

– Ja onhan se selvää, että jos auto on pikkuinen, niin nimeksi sopii Tirppa.

Kyselyyn osallistui 1 027 vastaajaa ympäri Suomen. Eniten vastaajia oli Etelä-Suomesta, pääkaupunkiseudulta ja Länsi-Suomesta.