Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruotsalaisen autolautan evakuointi Itämerellä on keskeytetty, lautan moottorit on saatu käynnistettyä – tiedossa ei loukkaantumisia

Autolautta Stena Scandican matkustajien evakuointi on keskeytetty, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT.

Autolautalla syttyi iltapäivällä tulipalo, joka Ruotsin meripelastusviranomaisten mukaan näytti saaneen alkunsa autokannella olleesta kylmäkontista.

Lautan matkustajien evakuointi aloitettiin hieman ennen iltayhdeksää. Matkustajat oli tarkoitus evakuoida muille laivoille helikoptereiden avulla.

TT:n mukaan 25 ihmistä ehdittiin siirtää lautalta toiselle ennen evakuoinnin keskeyttämistä.

Lautta kulkee nyt oman moottorinsa voimin kohti Nynäshamnia rannikkovartioston, hinaajan ja Ruotsin merenkulkulaitoksen saattamana, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.

Länsi-Suomen merivartiosto kertoi hieman ennen iltayhdeksää, että meripelastuskeskus Göteborg on pyytänyt Suomesta meripelastushelikopteria varautumaan autolautan evakuointiin. Turun meripelastuskeskus hälytti Turusta Rajaheko 100 -helikopterin valmiuteen Visbyn lentokentälle.

Palo alkoi iltapäivällä kylmäkontista

Hälytys palosta tuli hieman puoli kahden jälkeen Suomen aikaa. Paikalle lähetettiin kaikki mahdolliset alukset ja helikopterit.

Palo saatiin sammutettua nopeasti, mutta se aiheutti lautalle sähkökatkon, jonka vuoksi lautta menetti ohjattavuutensa ja se ajelehti tuulen mukana ollen hetken vaarassa ajautua karille lähellä Fåröä.

Lautta oli tulipalon syttymishetkellä Gotska Sandön lähellä matkalla Nynäshamniin.

Aluksessa on 299 ihmistä, joista 241 on matkustajia.

Loukkaantumisia ei toistaiseksi ole tiedossa.

Lähteenä käytetty myös Dagens Nyheteriä.