Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Venetsialaiset päättävät mökkeilykauden tänä viikonloppuna – ensi viikolla säät viilenevät

Ympäri maata vietetään viikonlopun aikana veneily- ja mökkeilykauden päättäviä venetsialaisia. Venetsialaisia vietetään joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Viikonlopun aikana voi alueittain olla metsäpalovaroituksia, jotka rajoittavat ilotulitteiden ampumista venetsialaisten aikana.

Lauantain lämpötilat vaihtelevat maan etelä- ja keskiosissa 20–25 asteen välillä ja pohjoisessa 15–20 asteen välillä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Sorsa.

Maan länsiosaan ja läntiseen Lappiin voi päivän aikana levitä hajanaisia sadealueita.

Sunnuntaina Turusta Kajaaniin ulottuvan saderintaman eteläpuolella lämpötilat voivat nousta jopa hellelukemiin, mutta pohjoispuolella lukemat jäävät 20 asteen alapuolelle.

Sorsan mukaan on selviä merkkejä, että kun rintama ylittää sunnuntain jälkeen koko maan, viileämmät lämpötilat saapuvat koko Suomeen. Päivälämpötilat jäänevät ensi viikolla alle 20 asteen koko maassa, loppuviikkoa kohti jopa alle 15 asteen. Suuria sateita ei ensi viikolle ole näkyvissä.

– Aika nopeasti siirrytään syksyisemmän näköiseen säähän, Sorsa sanoo.