Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomi, Ruotsi ja Turkki kokoustavat Nato-jäsenyyksien ratifioinnista Suomessa – tarkka paikka ja aika ei ole tiedossa

Suomen, Ruotsin ja Turkin edustajat tapaavat tänään Suomessa keskustellakseen Turkin varaumista Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifioinnin suhteen. Virkamiestasolla pidettävän kokouksen tarkkaa paikkaa tai ajankohtaa ei ole julkistettu.

Kolmen maan virkamiestason säännöllisestä yhteydenpidosta sovittiin Madridin kesäkuun Nato-huippukokouksessa, jossa Suomi ja Ruotsi kutsuttiin Naton jäseniksi. Tämän päivän kokous on laatuaan ensimmäinen.

Turkki on muun muassa esittänyt vaatimuksia henkilöiden luovuttamisesta Turkkiin Suomesta ja Ruotsista. Turkki on syyttänyt erityisesti Ruotsia terroristeina pitämisensä kurdien ja heidän järjestöjensä suojelemisesta.

Useiden asiantuntija-arvioiden mukaan Turkin todellisena tavoitteena on vaikuttaa Yhdysvaltain ja Naton politiikkaan muun muassa Syyriassa. Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyystien hankaloittaminen on vain keino tuon varsinaisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden on tähän mennessä ratifioinut jo 23 Naton nykyistä jäsenmaata, muun muassa Yhdysvallat. Turkin lisäksi ratifiointi on vielä kesken seitsemässä Nato-maassa.