Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Euron arvo pudonnut alimmilleen 20 vuoteen – taantumapelot painavat

Euron arvo Yhdysvaltain dollaria vastaan on pudonnut alimmilleen 20 vuoteen. Euron kurssi on näin heikompi kuin kertaakaan sen jälkeen, kun euro otettiin käyttöön käteisvaluuttana tammikuun alussa vuonna 2002.

Euron kurssi painui maanantaina alkuillasta 0,9951 dollariin. Markkinakommenttien mukaan yhteisvaluuttaa painavat euroalueen taantumapelot. Myös mahdollinen energiapula ensi talvena vaikuttaa euron kurssiin.

Tilivaluuttana euro otettiin käyttöön jo tammikuun alussa 1999. Alun perin euron otti käyttöön 11 EU:n jäsenmaata. Tällä hetkellä euro on käytössä 19:ssä EU:n jäsenmaassa. Joissakin EU:n ulkopuolisissa maissa euro on tosiasiallinen maksuväline oman valuutan sijasta.

Alimmillaan euron arvo suhteessa dollariin oli lokakuussa vuonna 2000, jolloin yhdellä eurolla sai vain 0,83 dollaria. Korkeimmillaan arvo oli heinäkuussa vuonna 2008, jolloin euron arvo kohosi noin 1,60 dollariin.