Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Suurlähettiläät kokoontuvat Helsinkiin, Lassi Etelätalo otti pronssia

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Poliisi aloittaa suojateiden turvallisuuden valvonnan

Tänään koko maassa poliisi aloittaa kaksi viikkoa kestävän suojateiden turvallisuuden valvonnan, kertoo Poliisihallitus.

Poliisi tarkkailee valvonnan aikana moottorikäyttöisten ajoneuvojen ja raitiovaunujen kuljettajien toimintaa suojateillä sekä suojatiesääntöjen noudattamista. Myös moottorittomilla ajoneuvoilla kulkevia tarkkaillaan.

Poliisihallituksen mukaan jalankulkijoiden osuus tieliikenteen kuolonuhreista on kymmenen prosenttia.

Liikenneturvan julkaisemien tilastojen mukaan viimeisen kolmen vuoden aikana jalankulkijoita on kuollut keskimäärin 20 vuosittain.

Suomea maailmalla edustavat suurlähettiläät kokoontuvat Helsinkiin

Suomalaiset suurlähettiläät kokoontuvat tänään Helsinkiin.

Pääkaupungissa alkaa kolmipäiväinen suurlähettiläskokous, jossa Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja maan ulkopoliittinen johto tapaavat toisiaan.

Tapahtumassa käsitellään maailmanpolitiikan murrosta, kuten Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan vaikutusta kansainväliseen järjestykseen.

Ulkoministeriön järjestämässä kokoontumisessa puhuvat tänään muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Julkisia puheenvuoroja voi seurata ainakin ulkoministeriön verkko- ja youtube-sivuilla.

Presidentti Zelenskyi varoittaa Venäjän saattavan asettaa ukrainalaissotilaita oikeuden eteen itsenäisyyspäivänä

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti sunnuntaina, että Venäjä saattaa provosoida ja asettaa ukrainalaisia sotilaita oikeuden eteen Ukrainan itsenäisyyspäivänä. Zelenskyi siteerasi mediatietoja siitä, että Venäjä valmistelisi Mariupolin piirityksen aikana kiinniotettujen ukrainalaistaistelijoiden asettamista julkiseen oikeudenkäyntiin.

Ukrainan itsenäisyysjulistuksesta tulee tällä viikolla kuluneeksi 31 vuotta. Samana päivänä tulee kuluneeksi kuusi kuukautta siitä, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan maahan.

Pääkaupungissa Kiovassa ja Harkovassa on kielletty julkiset kokoontumiset itsenäisyyspäivänä ja lähipäivinä turvallisuuteen vedoten. (Lähde: AFP)

Länsijohtajat keskustelivat presidentti Bidenin johdolla ydinvoimasta - esillä Iranin ydinvoimaohjelma ja Zaporizhzhjan ydinvoimala

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskusteli puhelimitse eilen Britannian, Ranskan ja Saksan johtajien kanssa muun muassa Iranin ydinvoimaohjelmasta. Keskustelussa esillä oli Valkoisen talon mukaan Iranin kanssa käynnissä olevat neuvottelut, joiden tavoitteena on vahvistaa tukea Lähi-itään ja torjua alueellista epävakautta.

Keskustelu oli osa puhelua, jossa johtajat käsittelivät myös ukrainalaisen Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilannetta. Euroopan suurin ydinvoimala on tällä hetkellä venäläisjoukkojen miehittämä. Johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n tulisi tehdä pikainen visiitti voimalan alueelle. (Lähde: AFP)

Espanjan Valenciassa roihunnut suuri maastopalo saatu hallintaan

Espanjassa Valencian itsehallintoalueella roihunnut suuri maastopalo on saatu hallintaan, kertoivat paikallisviranomaiset sunnuntaina. Ihmisten evakuointikehotus on paloalueen hallinnan myötä voitu purkaa.

Maastopalo sai alkunsa Valencian itäosissa maanantaina. Se on tuhonnut yli 20 000 hehtaaria maata ja yli 2 200 ihmistä joutui jättämään kotinsa.

Espanjassa korkeat lämpötilat ja kuivuuskaudet ovat aiheuttaneet lähes 400 maastopaloa tänä vuonna. Maastoa on tuhoutunut yli 283 000 hehtaaria, joka on yli kolme kertaa suurempi alue kuin vuonna 2021. (Lähde: AFP)

Lassi Etelätalo taisteli mitalin EM-kisojen keihäsfinaalista - tshekkiveteraani sytytti suomalaisen 86,44 metrin ennätysheittoon

Lassi Etelätalo otti Münchenin EM-kisojen keihäsfinaalista pronssimitalin. Etelätalo ohitti mitalikamppailussa Tshekin kokeneen Vitezslav Veselyn viidennen kierroksen ennätysheitollaan 86,44.

Saksan Julian Weber voitti Euroopan mestaruuden tuloksella 87,66. Tshekin Jakub Vadlejch oli toinen tuloksella 87,28.

Toni Kuusela sijoittui kilpailussa Veselyn jälkeen viidenneksi tuloksella 80,20.

Suomi saavutti kisoissa neljä mitalia. Wilma Murto ja Topi Raitanen voittivat mestaruudet. Kristiina Mäkelä saavutti hopean ja Etelätalo pronssin