Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomalaiset suurlähettiläät kokoontuvat Helsinkiin, Haavisto ja Kaikkonen puhuvat

Suomea maailmalla edustavat suurlähettiläät kokoontuvat tänään Helsinkiin.

Pääkaupungissa alkaa kolmipäiväinen suurlähettiläskokous, jossa Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja maan ulkopoliittinen johto tapaavat toisiaan.

Tapahtumassa käsitellään maailmanpolitiikan murrosta, kuten Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan vaikutusta kansainväliseen järjestykseen. Lisäksi esillä on muun muassa EU:n rooli ulko- ja turvallisuuspoliittisena toimijana muuttuvassa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä.

Kokous järjestetään perinteisellä kaavalla vasta toisen kerran tämän hallituskauden aikana. Kahtena viime vuonna tapahtuma on toteutettu virtuaalisesti koronapandemian vuoksi.

– Ulkoministeriö ja Suomen edustustot maailmalla tekevät etulinjassa työtä Suomen turvallisuuden ja talouskasvun eteen sekä globaalien kysymysten ratkaisemiseksi. On tärkeää, että pääsemme jälleen kokoontumaan ja keskustelemaan kasvotusten Helsingissä, valtiosihteeri Jukka Salovaara toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.

Ulkoministeriön järjestämässä kokoontumisessa puhuvat tänään muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Huomenna ovat luvassa pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja presidentti Sauli Niinistön puheenvuorot.

Julkisia puheenvuoroja voi seurata ainakin ulkoministeriön verkko- ja Youtube-sivuilla.

Tapahtuma järjestetään Pikkuparlamentissa eli eduskunnan lisärakennuksessa.