Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yön uutiskooste | Biden hyväksyi laajan ilmasto- ja terveydenhuoltopaketin, Uniper julkistaa tammi–kesäkuun puolivälikatsauksen, ohjaaja Wolfgang Petersen on kuollut

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on vahvistanut allekirjoituksellaan laajan ilmasto- ja terveydenhuoltopaketin, joka muun muassa ohjaa satoja miljardeja dollareita ympäristöystävällisiin energiamuotoihin.

Biden on kuvaillut pakettia maan suurimmaksi sitoumukseksi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Sen uskotaan olevan merkittävässä roolissa demokraattipuolueen vaalistrategiassa marraskuun välivaaleissa.

Yhdysvaltain senaatti ja edustajainhuone hyväksyivät lakialoitteen aiemmin elokuussa. Yksikään republikaaniedustaja ei äänestänyt paketin puolesta. (Lähde: AFP)

Uniper julkistaa tammi–kesäkuun puolivälikatsauksen

Energiayhtiö Fortumin saksalaisen tytäryhtiön Uniperin tilanteesta saadaan tänään uutta tietoa, kun yhtiö julkistaa tammi–kesäkuun puolivuosikatsauksen.

Uniper on laskenut tekevänsä kuuden miljardin euron tappiot syyskuun loppuun mennessä. Yhtiö on joutunut ahdinkoon, koska se ei ole saanut tarvitsemaansa kaasua Venäjältä vaan joutuu myymään muualta kalliilla hankkimaansa kaasua suurella tappiolla.

Fortum solmi heinäkuussa Saksan valtion kanssa paketin, jonka tarkoitus on vakauttaa Uniperin toiminta.

Keskiviikko on paikoin helteinen, mutta toisaalla jopa vaarallisia ukkosmyrskyjä luvassa

Ilmatieteen laitokselta luvataan tälle päivälle hyvin kuumaa säätä varsinkin maan itäosassa ja keskivaiheilla. Lännessä sen sijaan kelit hieman viilenevät sade- ja ukkoskuurojen myötä, mutta helteitä on silti luvassa.

Lännen ukkosista odotetaan todennäköisesti voimakkaita. Ukkosia ja rankkasateita on luvassa mahdollisesti jo aamupäivästä lounais- ja länsirannikolla sekä Lapin luoteisosissa.

Iltaan mennessä Pohjanmaalla ja Länsi- ja Pohjois-Lapissa ukkosiin voi liittyä vaarallisen voimakkaita ukkospuuskia, rakeita ja jopa trombeja.

Koulurauha julistetaan tänään Joensuussa

Koulurauha julistetaan tänään Joensuussa. Lapset ja nuoret ovat valinneet vuoden koulurauhateemaksi kaveritaidot.

Julistustapahtuma järjestetään Joensuu Areenalla kello 10–11, ja sitä voi seurata nettilähetyksen kautta. Tapahtumassa on muun muassa presidentti Sauli Niinistön videotervehdys sekä paikan päällä esiintymässä artisti Viivi.

Koulurauha julistetaan nyt 32. kerran.

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Moukarimiehet aloittavat ja moukarinaiset päättävät kisapäivän

Yleisurheilun EM-kilpailujen kolmas päivä Münchenissä tarjoaa suomalaissuorituksia aamusta iltaan. Kello 10.35 Suomen aikaa Aaron Kangas aloittaa moukarinheiton A-ryhmässä, ja Henri Liipola sekä Tuomas Seppänen seuraavat B-ryhmässä.

Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen hyppäävät kolmiloikan karsinnassa kello 13.35 alkaen.

Ilta huipentuu Wilma Murron ja Elina Lampelan seiväsfinaaliin kello 21 sekä Krista Tervon ja Silja Kososen moukarifinaaliin kello 22.05.

Finaalissa saattaa juosta myös pika-aituri Santeri Kuusiniemi, joka osallistuu kello 21.30 miesten 110 metrin aitojen välieriin. Finaali olisi kello 23.22.

Hollywoodissa menestynyt saksalainen ohjaaja Wolfgang Petersen on kuollut

Saksalainen elokuvaohjaaja Wolfgang Petersen on kuollut 81-vuotiaana haimasyöpään. Petersen kuoli kotonaan Yhdysvalloissa Los Angelesissa perjantaina, hänen tiedottajansa kertoo.

Kansainvälisesti menestynyt ohjaaja muistetaan erityisesti vuonna 1981 ensi-iltansa saaneesta sotaelokuvasta Sukellusvene U-96, josta Petersen sai Oscar-ehdokkuudet käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Elokuva avasi Petersenille ovet Hollywoodiin.

Muita hänen tunnettuja teoksiaan ovat Hollywoodin toimintaelokuvat Air Force One, Tulilinjalla sekä Troija. (Lähde: AFP)