Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Yön uutiskooste | Venäläisten viisumit esillä hallituksen neuvottelussa, Venäjän tukemalla Donetskin separatistialueella alkoi oikeudenkäynti viittä ulkomaalaista taistelijaa vastaan

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun keskustelemaan venäläisille myönnettävien turistiviisumien kohtalosta. Normaalisti iltaisin pidettävä tilaisuus järjestetään tällä kertaa päivällä.

Julkisuudessa on keskusteltu venäläisten matkailun rajoittamisesta reaktiona Ukrainan sotaan. Keskustelu lähti Suomessa liikkeelle heinäkuussa, jolloin maiden välistä matkustamista torpanneet koronarajoitukset päättyivät.

Iltakoulu on hallituksen epävirallinen kokous, eli se ei tee virallisia päätöksiä. Viisumien myöntämisen rajoittamisesta päättäisi ulkoministeriö. Asian luonteen vuoksi koko hallitusta ja myös tasavallan presidenttiä on pidetty mukana valmistelussa.

Ratahanke pysäyttää Helsingistä Turkuun junalla matkaavan Kupittaalle, josta matka jatkuu bussilla – ratavian takia bussi korvaa vielä tänään junan jo Salossa

Helsingin ja Turun välinen junaliikenne oli tästä päivästä alkaen tarkoitus pysäyttää Turussa Kupittaan asemalle. Bussit kuitenkin korvaavat junat vielä tänään jo Salossa, kertoi Väylävirasto eilen.

Junaliikenteen pysäytys Kupittaalle eli ennen päärautatieasemaa on osa ratahanketta, jossa muun muassa rakennetaan kaksoisraide Kupittaan ja Turun rautatieaseman välille. Tilapäiset liikennejärjestelyt ovat Väyläviraston mukaan voimassa noin kahden vuoden ajan.

Tänään Helsingistä Turkuun matkaavien junien päätepysäkki on Salo, kunnes ratavika Turun ja Kupittaan välillä on saatu korjattua. Bussit pysähtyvät myös Kupittaan asemalla.

Zelenskyi: Tappio koko maailmalle, jos Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvallisuuden takaamiseksi ei löydy tahtoa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vaati maanantai-iltaisessa puheessaan venäläisjoukkoja poistumaan ehdoitta Zaporizhzhjan ydinvoimalalta ja sen läheisyydestä.

Zelenskyin mukaan olisi tappio koko maailmalle, jos ydinvoimalan turvallisuuden takaamiseksi ei löydy voimaa ja tahtoa.

Venäjä valtasi ydinvoimalan maaliskuussa. Viime viikkoina voimalan alueelle on kohdistunut useita iskuja.

Kymmenet maat ovat vedonneet sen puolesta, että Zaporizhzhjan ydinvoimalan luona ei taisteltaisi.

YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on kertonut olevansa huolissaan voimalan turvallisuudesta. IAEA on vaatinut, että sen tarkastajat päästettäisiin voimalaan.

Venäjän tukemalla Donetskin separatistialueella alkoi oikeudenkäynti viittä ulkomaalaista taistelijaa vastaan

Venäjän tukemalla Donetskin separatistialueella alkoi maanantaina oikeudenkäynti, jossa viittä ulkomaalaista taistelijaa syytetään palkkasotilaana toimimisesta, kertovat venäläismediat.

Syytettyinä ovat Ukrainan joukkojen riveissä taistelleet kolme brittitaistelijaa sekä yksi ruotsalainen ja kroatialainen taistelija.

Syytettyjä voi uhata kuolemantuomio. Venäjällä kuolemantuomio lakkautettiin käytännössä 1990-luvulla, mutta Itä-Ukrainan separatistialueilla kuolemantuomio on palautettu voimaan.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu tuomitsi kesäkuussa vastaavanlaisen oikeudenkäynnin puutteellisena ja mahdollisena sotarikoksena. Tuolloin kolme ulkomaalaista taistelijaa sai kuolemantuomion. (Lähde: AFP)

Kävelijät pääsevät Münchenin kaduille ja moukarinaiset karsintapuuhiin

Yleisurheilun EM-kilpailujen toisena päivänä Münchenissä kisaa suuri joukko suomalaisia. Päivä alkaa kello 9.30 Suomen aikaa miesten ja naisten 35 kilometrin kävelyillä. Suomalaisista matkaa taittavat Aleksi Ojala ja Elisa Neuvonen.

Kello 10.35 Elmo Lakka, Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen käyvät 110 metrin aitojen alkuerien kimppuun. Topi Raitanen kisaa 3 000 metrin esteiden alkuerissä. Silja Kosonen, Krista Tervo ja Sara Killinen pyrkivät selvittämään moukarinheiton karsinnan kello 14.30 alkaen.

Nuorten Leijonien alkulohkourakka päättyi 6–3-tappioon Kanadaa vastaan

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kisoissa Suomen urakka alkulohkossa päättyi 6–3-tappioon Kanadaa vastaan.

Ensimmäisessä erässä Kanada karkasi kolmen maalin johtoon, mutta Suomen Samuel Helenius ehti kaventamaan erän viimeisellä minuutilla.

Toisessa erässä Kanada kasvatti johtoaan jo 5–1-lukemiin. Viimeisessä erässä Suomi pääsi kahden maalin päähän Joakim Kemellin ja Roby Järventien osumilla, mutta kanadalaisjoukkue viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Suomi sijoittui A-lohkossa toiseksi.