Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Viikko alkaa Suomessa helteisenä ja poutaisena – keskiviikkona luvassa ukkosta

Viikko alkaa Suomessa poutaisena ja helteisenä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Maanantaina hellettä on luvassa Oulun korkeudelle saakka. Pohjoisessa saattaa tulla maanantaina yksittäisiä sadekuuroja.

Tiistaina helleraja liikkuu ylemmäs Sodankylän paikkeille asti, ja koko maassa on poutaa. Tiistain ennustetaan olevan viikon kuumin päivä. Päivän ylimmät lämpötilat liikkuvat noin 30 asteessa Etelä-Suomessa.

– Kyllä tässä aika lämmin jakso on. Hellettä on melko laajalti, päivystävä meteorologi Tomi Laurinen Ilmatieteen laitokselta toteaa.

Keskiviikkona maahan saapuu lännestä sadealue, joka tuo mukanaan myös laajoja ukkoskuuroja. Niiden yhteydessä voi keskiviikon ja torstain aikana esiintyä myös rankkasateita.

– Ihan tarkkaan ei osaa vielä ennustaa, missä ukkoskuuroja tulee eniten. Joka tapauksessa niitä tulee keskiviikkona ja torstaina aika laajalla alueella, Laurinen sanoo.

Loppuviikkoa kohden sää muuttuu piirun verran epävakaisemmaksi, mutta suuria muutoksia ei Laurisen mukaan ole tiedossa.

– Ennusteen luotettavuus toki hieman heikkenee loppuviikkoa kohden. Ei kuitenkaan näytä, että sää viilenisi ihan hirveästi.

– Melkeinpä sunnuntaihin saakka voi tulla hellelukemia jossain päin maata, mutta koko ajan ei ole poutasäätäkään luvassa. Joitain sateita tulee ajoittain.