Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huijarien epäillään vieneen yhteensä 400 000 euron Rolexit – bitcoineissa luvattua maksua ei tullut myyjälle

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa epäillyn rikoksen uhrilta saatiin erehdyttämällä haltuun neljä Rolex-kelloa. Poliisin mukaan kellojen arvo on yhteensä noin 440 000 euroa.

Epäilty rikos tapahtui huhtikuussa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena. Epäillyt rikoksentekijät olivat poliisin mukaan olleet yhteydessä arvokelloja välittävään henkilöön, jonka kanssa he sopivat tapaamisen helsinkiläiseen ravintolaan.

Kellot oli tarkoitus maksaa bitcoin-siirrolla. Poliisin mukaan uhri oli luullut saaneensa maksun ja luovutti kellot epäillyille, mutta ei kuitenkaan saanut maksua.

– Rikoksesta epäillyt erehdyttivät asianomistajaa siten, että hän luuli saaneensa maksun ja luovutti kellot näille niin kutsutuille ostajille. Epäillyt hyödynsivät huijaamisessa virtuaalivaluuttojen lohkoketjuun liittyvää toiminnallisuutta, kertoo poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Haapala.

Poliisin mukaan kaksi ihmistä on vangittu rikoksesta epäiltynä. Esitutkinta on edelleen kesken, eikä poliisin mukaan kaikkia epäiltyjä ole vielä tavoitettu.

Osa kelloista palautettu omistajalle

Epäillyt olivat maaliskuussa tehneet kaupat yhdestä Rolex-kellosta saman myyjän kanssa. Tuolloinkin maksu suoritettiin bitcoineina, ja kaupat sujuivat sovitusti.

Poliisi on onnistunut takavarikoimaan kaksi rikoksella vietyä kelloa ja palauttamaan ne myyjälle. Esitutkinnan aikana on myös onnistuttu takavarikoimaan rikoshyötyä kahtena eri virtuaalivaluuttana yhteensä noin 136 000 euron arvosta.