Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Työryhmä selvittää toimia sähkön hinnan alentamiseksi

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on asettanut työryhmän selvittämään toimenpiteitä, joilla voitaisiin vaikuttaa sähkön hintakehitykseen ja sen seurauksiin.

Toimet voivat liittyä esimerkiksi sähkömarkkinoiden toimintaan, verotukseen, energiatehokkuuteen, energian säästämiseen tai suoriin tukimuotoihin.

Työryhmä käsittelee myös sähkön hinnan aiempaa kehitystä, muiden maiden toteuttamia sähkön hintaan liittyviä tukitoimia sekä arvioita sähkön hinnan tulevasta kehityksestä.

Työryhmän toimikausi päättyy 15. syyskuuta. Työryhmän puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattori Lauri Kajanoja.

Suomessa on arvioitu, että sähköstä saattaa tulla jopa pula ensi talvena, jolloin myös sähkön hinta voi nousta ennätyslukemiin.

Maanantaina sähkön hinnassa nähtiin voimakas piikki. Pörssisähkön hinta nousi enimmillään noin 86 senttiin kilowattitunnilta.