Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Junakaaoksen taustalla varkauden yritys – tekijät todennäköisesti havittelivat kuparia mutta katkoivat valokuitukaapeleita

Junaliikenteessä järjestelmävian eilen aiheuttanutta kaapelivauriota tutkitaan varkauden yrityksenä, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi. Epäiltynä teosta on kaksi ihmistä. Tekijät olivat eilen aamuyöllä katkaisseet Lempäälässä Pirkanmaalla valokuitukaapeleita, jotka odottivat asennusta maan pinnalla rautatiesillan työmaalla.

Poliisin mukaan teko on todennäköisesti jäänyt yrityksen asteelle tekijöiden havaittua, etteivät kaapelit sisällä kuparia. Tutkintanimike saattaa kuitenkin tarkentua tutkinnan edetessä.

Pakettiautolla liikkuneiden tekijöiden epäillään kaapelien katkaisun jälkeen myös anastaneen omaisuutta Vesilahden ja Lempäälän kunnan rajalta. Molemmat teot ovat tallentuneet valvontakameraan.

Junaliikenteelle merkittävä häiriö

Kaapelien katkominen aiheutti merkittävää haittaa junaliikenteelle eilen. Liikenne Riihimäen ja Tampereen välisellä rataosuudella oli vaurion vuoksi pysähdyksissä aamuyöstä iltapäivään saakka. Häiriön vuoksi junia korvattiin linja-autoilla, ja osa vuoroista myöhästyi pahoin tai peruttiin kokonaan.

Rikosilmoituksen junaradan kaapelien katkomisesta teki työmaa-alueen urakoitsija, ei Fintrafficin rataliikennekeskus, kuten poliisi eilen virheellisesti tiedotti.

Mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset selviävät poliisin mukaan tapauksen esitutkinnan edetessä.