Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Suomalaiset ovat tyytyväisiä pomoihinsa – sää kirkastuu sunnuntaina

Suomen viimeiset hautausmaista kaivetut saamelaisvainajien jäänteet kätketään uudelleen maahan

Saamelaisalueiden hautausmaista kaivettujen vainajien jäänteet kätketään uudelleen maahan tänään ja huomenna.

Kyseessä ovat viimeiset Suomessa säilytetyt saamelaisvainajien jäänteet, jotka on aikoinaan kaivettu ylös tieteellisen tutkimuksen nimissä. Vainajia on säilytetty vuodesta 2001 alkaen Saamelaismuseo Siidassa.

Jäänteet kätketään maahan kristillisille hautausmaille Inarissa ja Utsjoella Saamelaisten kirkkopäivien jälkeen sunnuntaina ja maanantaina.

Pomoihin ollaan melko tyytyväisiä, vuorovaikutuksessa parantamisen varaa

Suomalaisilla työpaikoilla ollaan yleisesti ottaen melko tyytyväisiä johtajien toimintaan. Yli 70 prosenttia työntekijöistä luottaa omaan esihenkilöönsä ja noin 80 prosenttia kokee tulevansa reilusti kohdelluksi työpaikallaan, Työterveyslaitokselta kerrotaan.

Sen sijaan vain 60 prosenttia työntekijöistä saa riittävästi tukea omalta esihenkilöltään. Tyytyväisten määrä siis hieman vähenee, kun mennään syvällisempään yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen.

Luvut ovat Työterveyslaitoksen keväällä julkaistusta Miten Suomi voi? -tutkimuksesta.

Tämän ja Työterveyslaitoksen toisen, seitsemän suomalaista työpaikkaa käsittävän seurantatutkimuksen mukaan monet nuoremmat työntekijät ovat kokeneet vanhempia työntekijöitä useammin, että johtamisen taso on heikentynyt koronapandemian aikana.

Korona-aika hidastanut hieman kaupungistumista, Itä-Suomen asema huolettaa Ukrainan sodan myötä aiempaa enemmän

Korona-aika on hieman hidastanut Suomen pitkään jatkunutta kaupungistumista, kertoo aluekehittämisen asiantuntija Timo Aro.

Korona-ajan väestökehityksen myötä muuttovoittoisten kuntien määrä on selvästi kasvanut, ja muuttovoittoisia kuntia on tasaisemmin ympäri maata. Suurin muuttoliike keskittyy silti edelleen vahvasti suurimpiin kaupunkeihin ja suurimmille kaupunkiseuduille.

Ukrainan sodan myötä jo ennestään heikossa asemassa olleen Itä-Suomen tilanne huolestuttaa nyt monia asiantuntijoita. Itä-Suomessa kasvu keskittyy lähinnä vain Kuopion ja Joensuun ydinkaupunkialueelle sekä Lappeenrantaan ja Mikkeliin, Aro kertoo.

Sää kirkastuu tänään melkein koko Suomessa

Sää kirkastuu tänään valtaosassa maata. Ilmatieteen laitoksen mukaan pilvisyys ja sateisuus jatkuvat lähinnä Suomen pohjoisosassa.

Perjantaina ja lauantaina Suomen yli kulki laaja ukkosrintama. Monin paikoin satoi ja tuuli voimakkaasti.

Tänään sää muuttuu poutaisemmaksi aamusta alkaen lähes koko maassa. Koko maassa on tuulista, mutta tuuli laantuu iltapuolella. Lapissa sadekuurot jatkuvat iltaan saakka.

Joensuun Kalevan kisat huipentuu päätöspäivänä keihäänheittoon ja naisten 800 metrin finaaliin

Yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut Kalevan kisat päättyy tänään Joensuussa. Päätöspäivän ohjelmassa on yhdeksän miesten ja kahdeksan naisten loppukilpailua.

Päivän kilpailut alkavat kello 10 naisten kuulantyönnön karsinnalla, ja miesten 10-ottelu jatkuu aitajuoksulla kello 10.20.

Miesten keihäänheiton loppukilpailu alkaa kello 17.20 ja kisojen viimeisenä juoksulajina kilpaillaan naisten 800 metrin loppukilpailu kello 18.20.