Venäläispoliitikko: "Pelosin kone olisi pitänyt ampua alas" – puhui televisiossa "toisen rintaman" avautumisesta Taiwanissa

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva Rodina-puolueen poliitikko Aleksei Žuravljov sanoi torstaina, että Kiinan olisi pitänyt ampua alas suihkukone, jolla Yhdysvaltain edustajanhuoneen puhemies Nancy Pelosi lensi Taiwaniin tiistaina. Hän sanoi näin Venäjän valtio-omisteisen tv-kanava Rossiya-1:n 60 minuuttia -ohjelmassa. Asiasta uutisoi Daily Mirror.

Kiina vastusti erittäin ärhäkästi Pelosin vierailua itsehallinnolliselle saarelle, jota Kiina pitää kapinoivana maakuntanaan. Pelosin vierailun jälkeen Kiina käynnisti laajat sotaharjoitukset Taiwanin lähialueilla ja on muun muassa laukaissut ohjuksia, jotka ovat lentäneet Taiwanin maa-alueiden ylitse mereen.

– Olisi ollut hyvin tärkeää meille, että tämä lentokone olisi joko siepattu tai ammuttu alas, Venäjän duuman puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Žuravljov sanoi.

Hän jatkoi, että Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen mahdollinen konflikti avaisi toisen rintaman Venäjän länsimaita vastaan käymään sotaan.

– Riippumatta siitä, miten saaren (Taiwan) tilanne kehittyy, me voitamme joka tapauksessa. Koko maailma ymmärtää, että ainoa maa, joka voi vastustaa Yhdysvaltoja, on Venäjä, hän sanoi.

Žuravljov myös vannoi Venäjän "pyyhkivän Ukrainan maan päältä".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut