Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Tulli epäilee organisaation tuoneen Suomeen huumeita postilähetyksinä – Takavarikoitujen huumeiden katukauppa-arvo 1,6 miljoonaa

Tullin mukaan öljymäistä amfetamiinia saostettiin vuokratussa loma-asunnossa Itä-Uudellamaalla.

Tulli epäilee noin kymmentä ihmistä huumeiden maahantuonnista ja levittämisestä Suomeen.

Tutkinnan yhteydessä Tulli kertoo takavarikoineensa huumausaineita kuten amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia yhteensä noin 1,6 miljoonan euron katukauppa-arvon edestä. Huumeista olisi saatu Tullin mukaan yli 230  000 käyttöannosta. Tulli kertoo esitutkinnasta tänään julkaisemassaan tiedotteessa.

Esitutkinnan mukaan levitykseen päätyi katukauppa-arvoltaan 755  000 euron arvosta aineita, muun muassa 18  000 ekstaasitablettia ja yli 10 kiloa amfetamiinia.

Tullin mukaan huumeet on tuotu Suomeen postiliikenteessä.

–  Osa amfetamiinista on tuotu Suomeen öljymäisessä muodossa, ja siitä on saostettu amfetamiinia sitä varten vuokratussa loma-asunnossa Itä-Uudenmaan alueella, sanoo tutkinnanjohtaja Tero Virtanen tiedotteessa.

Tullin mukaan huumeiden maahantuonnin taustalla on kansainvälinen organisaatio ja pääepäilty on Belgian kansalainen. Suomessa huumeiden levityksestä on Tullin mukaan vastannut suomalainen mies.

–  Muut Suomessa ja ulkomailla toimineet henkilöt koostuvat sekä suomalaisista että muiden maiden kansalaisista. Osalla epäillyistä on rikostaustaa Suomessa, Virtanen kertoo.

Tullin mukaan jutun esitutkinta valmistuu elokuussa.