Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pesäpalloliitto aloitti selvityksen tiistain Superpesis-ottelun häirintäepäilystä: ”Kentällä pitää pystyä urheilemaan niin, ettei ole pelkoa tulla loukatuksi”

Tamperelaisseura Manse PP:n mukaan KPL:n seurajohdon henkilö huusi halventavasti Mansen pelaajalle Kouvolassa.

Pesäpalloliitto on aloittanut selvityksen Manse PP:n julki tuomasta häirintäepäilystä, joka liittyy tiistaina pelattuun miesten Superpesiksen otteluun Kouvolan Pallonlyöjien ja tamperelaisseuran välillä. Manse PP kertoi nettisivuillaan, että Kouvolassa KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö huusi erittäin halventavia ja henkilöön kohdistuvia solvauksia Mansen pelaajalle.

Manse PP:n mukaan huudot kuuluivat katsomon lisäksi kyseisen pelaajan korviin.

MTV:n mukaan huutelija oli KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto. STT ei tavoittanut Lehtoa kommentoimaan asiaa.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet kertoi STT:lle, että Pesäpalloliitto on pyytänyt Manse PP:ltä ja Kouvolan Pallonlyöjiltä selvitykset tiistain tapahtumista. Niiden perusteella liiton johtokunta päättää, onko tapahtumista langetettava rangaistuksia.

- Rangaistukset voivat vaihdella eriasteisista huomautuksista rahallisiin sanktioihin, Rämet kertoi.

Pesäpallon kurinpitomenettelyssä ei tunneta esimerkiksi sarjapisteiden vähentämistä. Rämet odottaa selvityksiä ensi viikkoon, mutta mahdollisesti liitto voi joutua pyytämään vielä lisäselvityksiä.

Manse PP:n mukaan viime syksyn finaaleissakin asiatonta käytöstä

Pesäpalloliitto ja sitä kautta seurat ovat sitoutuneet käynnissä olevaan Älä riko urheilua -kampanjaan. Kampanjan mukaan urheilu on rikki, jos sen parissa ei puututa häirintään kaikissa tilanteissa. Yksi häirinnän ilmentymä voi olla halventava tai nöyryyttävä puhe.

Pesäpalloliiton Rämet muistuttaa, että vahvat tunteet kuuluvat urheiluun, mutta hän ei usko, että häiritsevä puhe olisi pesäpallossa erityisen yleistä. Sellaista ei pesäpalloon myöskään kaivata.

- Kentällä pitää pystyä urheilemaan niin, ettei ole pelkoa tulla loukatuksi, Rämet muistutti.

Yksikin häirintätapaus on Rämetin mukaan liikaa, joten liitto ottaa epäilyt vakavasti.

- Katsomossa pitäisi olla niin, että kannustetaan omia ja arvostetaan vastustajaa. Ilman vastustajia kotijoukkuekaan ei saa otteluja kentälleen, Rämet sanoi.

Manse PP kertoo nostaneensa häirintäasian esiin Superpesis-seurajohtajien kokouksessa jo kauden 2021 päätteeksi ”finaaliotteluiden tapahtumien seurauksena”. Manse PP:n puheenjohtaja Pirkka Savilahti täsmensi STT:lle sähköpostitse, että viime syksyn finaaleissa Kouvolaa vastaan ilmeni myös epäasiallista huutelua, joka kohdistui yksittäisiin pelaajiin.

- Emme hyväksy henkilöön kohdistuvaa häirintää, koskee se sitten ihonväriä, uskontoa, ulkoisia piirteitä tai muuta, Savilahti korosti.

Puheenjohtaja Savilahti uskoo, että Pesäpalloliitto tekee riittävät toimet asiassa, jotta vastaava ei enää toistuisi pesäpallossa.

- Haluan uskoa, että kaikki seurat ovat asiasta yhtä mieltä, Savilahti totesi.