Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ukrainan mukaan venäläiset räjäyttivät oman ammuslastinsa yrittäessään piiloutua raketti-iskuilta

Venäläiset sotilaat räjäyttivät itse omat ammuksensa purkaessaan junavaunuja savuverhon suojassa, jonka tarkoituksena oli piilottaa venäläisten toiminta näkyviltä ja näin suojata kuljetusta Ukrainan käyttämiltä HIMARS-raketinheittimiltä, kertoo Ukrainan tiedustelu. Asiasta uutisoi Newsweek.

Ukrainan keskustiedustelupalvelun tiistaina julkaiseman raportin mukaan Hersonin alueella sijaitsevalle Kalanchakin asemalle saapui sunnuntaina juna, joka sisälsi tarvikkeita ja ammuksia. Venäjän sotilaat alkoivat purkaa junan lastia seuraavana aamuna ja pian tämän jälkeen alueella tapahtui räjähdys.

Tiedustelupalvelun mukaan räjähdyksen luonnetta on mahdoton päätellä, mutta sen arvellaan johtuneen ammusten varomattomasta käsittelystä, tai "savuverhon luomiseen käytettävien pyroteknisten laitteiden osaamattomasta käytöstä aiheutuneesta tulipalosta."

Välittömästi räjähdyksen jälkeen juna lähti liikkumaan kohti Krimiä ja venäläiset sotilaat hajaantuivat paniikissa, tiedustelupalvelu toteaa.