Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yhdysvaltojen avoimet ei vaadi rokotuksia, mutta tennistähti Djokovicin ongelma on maahanpääsy

Serbian tennisässä Novak Djokovic kertoo Instagram-tilillään harjoittelevansa tulevaa Yhdysvaltojen avointa mestaruusturnausta varten, vaikka osallistuminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Kolme viikkoa sitten seitsemännen Wimbledoninsa ja yhteensä 21. arvotittelinsä voittanut serbialainen ei ole ottanut ainuttakaan koronarokotetta. Julkaisussaan Djokovic kirjoittaa odottavansa vastausta, olisiko matkustaminen silti jotenkin mahdollista.

Turnausjärjestäjät eivät varsinaisesti vaadi koronarokotteita, mutta ulkomaalaisen pääsy Yhdysvaltoihin edellyttää tällä hetkellä täyttä rokotussarjaa.

Djokovic on pudonnut maailmanlistalla jo seitsemänneksi. Osasyynä siihen on korona-ajan rajoitetut kilpailumahdollisuudet, etenkin kun Djokovic on rokottamaton. Muun muassa kauden ensimmäinen arvoturnaus Australian avoimet jäi serbialaiselta väliin juuri samasta syystä.

Osallistuminen on myös urasaavutusten kannalta tärkeää, sillä 35-vuotias serbialainen kamppailee myös kaikkien aikojen grand slam -turnausvoittojen tilaston kärkipaikasta.

Miehissä hänen edellään on Rafael Nadal, 36, jolla on 22 arvovoittoa. Naisista Serena Williamsilla on niitä 23, ja ykköstilaa pitää Australian Margaret Court 24 mestaruudellaan.

Yhdysvaltojen avoin mestaruusturnaus alkaa 29. elokuuta ja kestää kaksi viikkoa.