Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tshetshenian johtaja Kadyrov: "Euroopan mailla on vain yksi keino pelastautua kylmältä talvelta"

Venäjän federaatioon kuuluvan Tshetshenian tasavallan johtaja Ramzan Kadyrov on yksi presidentti Vladimir Putinin uskollisimmista tukijoista. Tshetsheenien väitetään olevan raakoja sotilaita, ja Kadyrov on kertonut niin sanottujen Ahmat-joukkojensa "etenevän helposti Kiovaan saakka", jos sellaiseen annetaan käsky.

Nyt Kadyrov on myös alkanut puhua Putinin puolesta. Kadyrov sanaili reippaasti me-muodossa mielipiteensä siitä, miksi talvesta tulee läntisessä Euroopassa "hyvin kylmä ja raskas".

– Venäjä voisi lämmittää talvikuukausina koko Euroopan toimittamalla kaasua ja polttonesteitä niitä haluaville. Mutta me emme tee sitä.

– Tavallisille eurooppalaisille on kerrottu, että polttoaineiden ja ruoan hintojen nousu on Venäjän syytä. Niin ei ole, vaan Euroopan maat ovat käyttäneet polttoaineiden ja ruoan tuontiin varaamansa rahat Ukrainan aseistamiseen.

– Eurooppa voi hengittää vapaasti ja nauttia ongelmattomasta talvesta vain, jos valtioiden nykyiset johtajat korvataan pätevämmillä henkilöillä ennen kylmän talven alkua, neuvoi Kadyrov.

Kadyrov totesi myös, etteivät tämän hetkiset taistelut Ukrainassa heikennä Venäjän armeijaa.

– Nato kuvittelee aseavullaan heikentävänsä Venäjän voimaa. Mutta Venäjä on koko olemassaolonsa ajan ollut valmis sotiin. Me olemme tarvittaessa valmiit murskaamaan myös Naton sotajoukot, Kadyrov uhosi.