Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Italiaan saapui yli tuhat siirtolaista meritse muutamassa tunnissa

Italiaan tuli sunnuntaina muutamassa tunnissa yli tuhat siirtolaista meritse. Siirtolaisia saapui sekä Lampedusan saarelle että Sisilian satamiin.

Lisäksi sadat muut humanitaaristen järjestöjen mereltä pelastamat siirtolaiset odottavat satamaan pääsyä, kansalaisjärjestöt ja viranomaiset kertoivat.

Kauppalaiva ja rannikkovartiosto pelastivat lauantaina Calabrian edustalla Välimereltä yli 600 ihmistä, jotka yrittivät ylittää meren ajelehtivalla kalastusaluksella. Ihmiset pääsivät maihin Sisilian eri satamissa.

Lampedusan saarelle tuli pitkälle yli 500 siirtolaista myöhään lauantaina. Italialaisen Ansa-uutistoimiston mukaan saaren vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä jo noin 1 200 ihmistä, kun ne on alun perin tarkoitettu 250–300 ihmiselle.

Sea Watch -kansalaisjärjestön mukaan sen aluksella on 428 ihmistä odottamassa pääsyä maihin, kun taas SOS Mediterranean -järjestö kertoi pelastaneensa Libyan edustalta merikelvottomasta aluksesta 87 ihmistä, joista valtaosa oli alaikäisiä.

Perjantaihin mennessä Italiaan oli saapunut tänä vuonna meritse jo 34 000 siirtolaista. Esimerkiksi vuonna 2020 määrä oli samassa vaiheessa vuotta kaksi kolmasosaa pienempi.

Keskisen Välimeren yli kulkeva siirtolaisreitti lukeutuu maailman vaarallisimpiin. YK:n alaisen Kansainvälisen siirtolaisjärjestön (IOM) mukaan reitillä on kuollut tänä vuonna jo liki tuhat Eurooppaan pyrkinyttä.