Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

"Autan viisumiasiakirjoissa, ilman tinkimistä", Pietarissa jo Suomi-viisumeiden pimeät markkinat

Venäjän ja Suomen maarajan avautuminen koronan jäljiltä on johtanut Pietarissa valtavaan Suomi-viisumeiden kysyntään. Tämä on saanut aikaan uudenlaiset viisumimarkkinat netissä. Asiasta kertoo venäläinen talouslehti RBK.

– Autan viisumiasiakirjoissa. Hinta on 20000 ruplaa henkilöltä, ilman tinkimistä, RBK kuvaa erästä viestiä.

Suomi alkoi myöntää venäläisturisteille viisumeita viime kuun vaihteessa. Venäjä taas avasi maarajansa ja antoi venäläisturisteille luvan ulkomaanmatkoihin viime perjantaina.

Venäjän sallittua maansa kansalaisten poistua maateitse se aiheutti suomalaisviisumeihin niin kovan kysynnän, että viisumijonot venyivät pitkälle syksyyn.

Viisumin anomiseen pitää varata Pietarin alueella aika Suomen pääkonsulaattiin, eikä vapaita aikoja ole. Konsulaatti on kuitenkin kertonut, että uusia aikoja saattaa ilmaantua esimerkiksi peruutusten vuoksi, joten niitä kannattaa silti katsoa varaussivulta.

Jotkut tahot ovat kuitenkin olleet valppaina viisumiasioissa ja varannaat ajoissa viisuminhakuaikoja. Ilmeisesti näitä aikoja kaupitellaan nyt erilaisilla venäläisillä verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Verkossa myytävien viisumipalveluiden hinta on sitä kalliimpi, mitä lähempänä hakuaika on. Myöhempään syksyyn myytävät viisuminhakuajat ovat RBK:n havaintojen mukaan edullisempia.

Lehden mukaan ilmoituksia on sekä yksityishenkilöiden että matkatoimistojen tahoilta.