Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Pakoteturbiini jo Venäjällä? – Gazprom murisee huoltoyhtiölle: ”Voi ilmetä ongelmina Nord Streamin toiminnassa”

Venäläinen kaasujätti Gazprom kritisoi saksalaista Siemensiä. Huoltoyhtiö ei ole Gazpromin mukaan toimittanut asiakirjoja, jotka mahdollistavat Nord Streamin turbiiniputken poistamisen ”kriittisen tärkeästä kohteesta”. Asiasta kertoo venäläinen talouslehti RBK Telegramissa.

RBK:n mukaan Gazprom on valittanut, ettei saa Kanadassa korjattuna ollutta kaasunpumppuyksikköä Viipurin alueella sijaitsevalta Portovajan kompressoriasemalta.

– Ellei Kanadassa korjattavana olleen kaasunpumppuyksikön asiakirjat saavu, Nord Streamin toiminnassa voi ilmetä ongelmia, RBK kertoo Gazpromin todenneen.

– Takuupalautus ja muiden osien myöhempi huolto vaikuttavat suoraan Nord Streamin turvalliseen toimintaan, Gazprom on RBK:n mukaan todennut.

Samaan aikaan kun Eurooppaan kaasua tuova Nord Stream on ollut viime viikon maanantaista saakka kymmenen päivän huoltoseisokissa, Gazprom on kertonut tehneensä Kiinaan suuntautuvan kaasun toimituksessa ”historiallisen ennätyksen”.