Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

EU-maat sopivat lähentymisneuvotteluista Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa

Euroopan unionin jäsenmaat sopivat maanantaina aloittavansa lähentymisneuvottelut Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa. Asiasta kertoi Twitterissä Tshekin pääministeri Petr Fiala. Tshekki on tällä hetkellä EU:n puheenjohtaja.

Fiala iloitsi EU:n ottaneen tärkeän askeleen Länsi-Balkanin tuomiseksi lähemmäs EU:ta. Fialan mukaan kyseessä oli myös hieno onnistuminen Tshekin presidenttikaudelle.

Albanian pääministeri Edi Rama ja Pohjois-Makedonian pääministeri Dimitar Kovacevski matkustavat tiistaina Brysseliin aloittamaan virallisesti neuvottelut, kertoi uutistoimisto AFP.

Lähentymisneuvotteluissa EU:n jäsenmaat käyvät hallitustenvälisiä neuvotteluja siitä, millä ehdoilla maa voi liittyä EU:hun ja miten unionin lainsäädäntö saatetaan maassa voimaan.

AFP:n mukaan Ranskan ja Bulgarian neuvottelema sopimus mahdollisti kaksikon lähentymisneuvottelut. Bulgaria oli pitkään seisonut niiden tiellä, koska Pohjois-Makedonialla ja maalla on pitkä lista historiallisia ongelmia.