Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Venäjä-mielisten separatistien vangitsema britti on menehtynyt Ukrainassa – oli suorittamassa humanitaarista pelastusoperaatiota

Venäjä-mielisten separatistien Ukrainassa vangitsema Ison-Britannian kansalainen on menehtynyt, uutisoi BBC.

45-vuotias Paul Urey pidätettiin itsenäiseksi julistautuneessa "Donetskin kansantasavallassa" huhtikuussa toisen miehen kanssa, kun he olivat suorittamassa humanitaarista pelastusoperaatiota. He yrittivät pelastaa Zaporizhzhjan kaupunkiin loukkuun jääneen naisen perheineen.

Ison-Britannian ulkoministeriö otti yhteyttä Ureyn perheeseen, kertoo avustusryhmä Presidium Network, joka on auttanut Ureyn sukulaisia. Ureyn äidin kerrotaan olevan järkkynyt ja edelleen shokissa.

Järjestö kertoo Ureyn työskennelleen aiemmin siviiliurakoitsijana Afganistanissa kahdeksan vuoden ajan. Hän asui Leylandin Lancashiressa ennen matkustamista Ukrainaan.

Separatistit syyttivät Ureyta palkkasoturiksi. Ureyn äiti oli erittäin huolissaan poikansa terveydestä, koska hänellä oli ykköstyypin diabetes ja hän tarvitsi insuliinia.

Donetskin kansantasavallan "ihmisoikeusasiamies" Daria Morozovan mukaan Ureylla diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa diabetes, vaurioita hengityselimissä ja munuaisissa sekä useita sydän- ja verisuonitauteja. Morozovan mukaan Urey oli myös "masentuneessa psykologisessa tilassa kotimaansa välinpitämättömyydestä hänen kohtaloon".

Morozovan Telegram-julkaisun mukaan Urey menehtyi vankeudessa 10. heinäkuuta "taustalla oleviin terveydellisiin tiloihin" ja stressiin. Morozova sanoo Ureyn saaneen asianmukaista lääketieteellistä hoitoa, ja ettei Britannian ulkoministeriö olisi reagoinut Ureyn tilanteeseen saatuaan tiedon tämän tilanteesta. Morozova väittää Ureyn olleen ammattisotilas, joka on johtanut sotilasoperaatioita aiemmin Afganistanissa, Irakissa ja Libyassa.