Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Viisi Yhdysvaltain sotilasta ajoi sähköpotkulaudoilla humalassa Saksassa – koko prikaati tilapäisessä alkoholikiellossa

Yhdysvaltain armeijan prikaati Saksassa on suljettu tukikohtaansa iltaisin ja tilapäisesti kielletty juomasta alkoholia, kun viittä sotilasta syytettiin sähköpotkulaudoilla alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta Nürnbergissä. Asiasta uutisoi CNN.

– Kaikki viisi sotilasta olivat yhdessä heinäkuun neljäntenä viikonloppuna, jolloin heitä syytettiin laillisen alkoholirajan ylittämisestä, kertoo Yhdysvaltain armeijan Euroopan tiedottaja John Tomassi.

Koko 1. panssariprikaatin taisteluryhmälle, johon kuuluu noin 3 000 sotilasta, kerrottiin, että he eivät voi enää viettää öitä poissa tukikohdasta, ja alkoholi on kielletty, kunnes koko yksikkö on koulutettu noudattamaan Saksan rattijuopumuslakeja.

Koulutus on todennäköisesti valmis tänä viikonloppuna.

– Prikaatin johtajat ryhtyivät kurinpitotoimiin varmistaakseen, että sotilaat ymmärtävät isäntämaan säännöt, Tomassi sanoi.

Joukkojen alkoholinkäyttöä on pidetty ongelmana koko armeijassa vuosia, koska se voi johtaa huonoon käytökseen sekä tukikohdassa että sen ulkopuolella.

Jotkin virkamiehet ovat kuitenkin ehdottaneet, että armeijan tulisi harkita, voisiko alkoholin rajoitusten lieventäminen kasarmeissa vähentää mahdollisia väärinkäytöksiä tukikohdan ulkopuolella.