Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Tutkivan journalismin ryhmä Bellingcat lisättiin ei-toivottujen järjestöjen listalle Venäjällä

Venäjän syyttäjänvirasto on julistanut tutkivan journalismin ryhmän Bellingcatin ja sen kumppanijulkaisu Insiderin ei-toivotuiksi järjestöiksi Venäjällä, uutisoi Reuters.

Venäjän valtakunnansyyttäjä arvioi molempien muodostavan "uhan Venäjän turvallisuudelle", joten niiden toiminta ja yhteistyö niiden kanssa maan rajojen sisällä on nyt kielletty.

Alankomaista käsin toimivan Bellingcatin perustaja Eliot Higgins pohtii päätöstä yhteisöpalvelu Twitterissä.

– Bellingcatilla ei ole juridista, tauloudellista tai henkilöstöllistä läsnäoloa, joten on epäselvää, kuinka Venäjä aikoo toimeenpanna tämän.

Bellingcat on muun muassa paljastanut Venäjän tukemien sotilaiden pudottaneen Malaysian Airlinesin MH17-lentokoneen Ukrainan yläpuolella ja Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n agenttien olleen venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin myrkyttämisen takana vuonna 2020.

Insider on työskennellyt Bellingcatin kanssa viimeisen viiden vuoden ajan. Se on muun muassa seurannut entisen venäläisen vakoojan Sergei Skripalin myrkyttäneiden tahojen liikkeitä Iso-Britanniassa.