Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Liikenneturva selvitti autoilijoiden kokemusta turvaväleistä – joka kymmenes kuljettaja myöntää ajaneensa tarkoituksellisesti liian lähellä edellä ajavaa

Liikenneturvan tekemän kyselyn tulosten mukaan takana ajavat roikkuvat perässä usein vaarallisen lähellä.

Liikenneturva selvitti autoilevien kokemuksia turvaväleistä touko-kesäkuun vaihteessa 2022. Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta kertoo, että takana ajava on roikkunut perässä vaarallisen lähellä usein tai joskus. Vastanneista 42 prosenttia kertoo myös nostaneensa omaa ajonopeuttaan tilanteen vuoksi.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen muistuttaa, että varsinkin letkassa ajaessa lyhyet välit vaikuttavat suoraan ajomukavuuteen.

– Takapuskurin tuntumassa roikkuva tekee karhunpalveluksen myös itselleen. Kun turvaväliä ei ole, ei näe mitä edessä tapahtuu, eikä tilanteiden ennakointi ole mahdollista. Turvavälillä säilyttää pelivaran yllätysten varalta ja ajaminen on myös tasaisempaa ja taloudellisempaa, Korhonen kertoo Liikenneturvan tiedotteessa.

Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoo useimmiten pitävän riittävää turvaväliä. Silti viimeisen vuoden aikana joka kymmenes kuljettaja myöntää kuitenkin ajaneensa tarkoituksellisesti liian lähellä edellä ajavaa.

– Tarkoituksella liian lähellä perässä roikkuminen ei tuota kuin hallaa sekä itselle että edessä kulkevalle. Liikennetilanteessa emme pysty vaikuttamaan toisten toimintaan, mutta voimme pyrkiä omalta osaltamme pitämään liikenteen turvallisena, Korhonen muistuttaa.