Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Teini uhkaili Lakeuden sateenkaariyhdistystä "verilöylyllä" – rikosepäily syyttäjälle

Pohjanmaan poliisi on tutkinut Lakeuden Sateenkaari -yhdistyksen Instagram-tilille tehtyjä uhkauksia, ja niiden tekijäksi on selvinnyt eteläpohjalainen nuori. Poliisin mukaan uhkaukset ovat liittyneet Lapualla järjestettyyn Pride-tapahtumaan ja yhdistystä on uhattu muun muassa ampumisella ja verilöylyllä.

Epäilty on poliisin mukaan alle 18-vuotias. Epäilty on myöntänyt kirjoittaneensa uhkaukset.

Rikosepäily etenee syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Poliisi: Kirjastoon viety omatekoinen pommi ei suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan

Poliisi tiedotti viime viikolla, ettei se epäile Lapualla kirjastolla räjähtäneen kotitekoisen pommin olleen suunnattu lähellä järjestettyä Pride-tapahtumaa vastaan.

Poliisi kuuli neljää 14–15-vuotiasta lapualaista nuorta, joiden epäillään liittyvän tapaukseen. Kyseessä oli viemärinavausnesteestä valmistettu "putkimiespommi" tai "putkireiskapommi".

Yksi nuorista oli poliisin mukaan huudellut Pride-tapahtumaan osallistuville alatyylisiä ilmaisuja. Huudot olivat olleet uhkaavia ja vihamielisiä, poliisi kuvaili tiedotteessaan. Huutelu oli poliisin mukaan selvästi osoitettu tapahtumaa järjestäville tahoille ja siihen osallistuville.

Rikosoikeudellisessa vastuussa olevien, 15 vuotta täyttäneiden nuorten osalta poliisi jatkaa asian tutkintaa.