Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

SAS:n lentäjälakossa alkoi toinen viikko ilman merkkiäkään ratkaisusta

Lentoyhtiö SAS:n lentäjälakossa alkoi maanantaina toinen viikko, mutta kiistassa ei näkynyt mitään merkkejä ratkaisusta. Norjassa valtakunnansovittelija Mats Wilhelm Ruland kertoi tavanneensa osapuolet aamupäivällä, mutta edistystä ei ollut tapahtunut.

Ruotsissa kiistaa sovitteleva Jan Sjölin kertoi työn jatkuvan taukoamatta molempien osapuolten kanssa.

SAS ja lentäjät eivät ole lakon alkamisen jälkeen tavanneet toisiaan, vaan neuvotteluja on käyty sovittelijoiden kautta.

Norjassa lakko aiheuttaa ongelmia maan pohjoisosien terveydenhoidolle, kun avainhenkilöitä ei saada työpaikoilleen, kertoo NRK. Tilanteesta kutsuttiin koolle kriisikokous maanantaina iltapäivällä. Viranomaisten mukaan tilanne voi johtaa siihen, että tehohoidon paikkoja joudutaan vähentämään.

Noin 900 SAS:n lentäjää aloitti lakkonsa viime viikon alussa. Lentäjien oli määrä maanantaina lopettaa rannalle jäiden charter-matkustajien paluulennot. Lentäjät olivat aiemmin hoitaneet charter-lentoja lakosta huolimatta, mutta ilmoittivat nyt, että vaihtoehtoisia paluutapoja on riittävästi.

– Tämä on todella ikävää. On hyvin paljon onnettomia matkustajia, jotka ovat jumissa eri maissa, sanoi SAS:n viestintäpäällikkö Karin Nyman.