Venäjä kertoo tehneensä ilmaiskun Käärmesaarelle

Venäjän puolustusministeriö kertoo tehneensä tehneensä ilmaiskun Ukrainalle kuuluvalle Käärmesaarelle. Asiasta uutisoi muun muassa The Guardian ja Reuters.

Puolustusministeriön mukaan venäläiskone lensi saaren yli aamunkoitteessa ja laukaisi kaksi ohjusta, vahingoittaen saarella olevaa telakkaa.

Venäläisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan hyökkäys toteutettiin pian sen jälkeen, kun ukrainalaiset sotilaat nostivat Ukrainan lipun salkoon Käärmesaarella.

Hyökkäyksen väitetään aiheuttaneen Ukrainalle miestappioita, ja loppujen saaren joukoista kerrotaan paenneen. Ukraina ei ole kommentoinut Venäjän väitteitä.

Venäjä veti joukkonsa saarelta pois 30. kesäkuuta, väittäen vetäytymistään "hyvän tahdon eleeksi". Ukrainan asevoimat olivat tulittaneet saarta raskaasti tykistöllä ja raketeilla, joten vetäytyminen oli mitä luultavimmin venäläisille ainoa vaihtoehto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut