Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Putinin tiedottaja Peskov Venäjän vastatoimista Suomen Nato-jäsenyyteen: "Tällaisia suunnitelmia ei laadita Kremlissä, vaan puolustusministeriössä"

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kommentoinut viime päivinä julkisuudessa ollutta kysymystä siitä, miten Venäjä vastaisi, jos Suomeen ja/tai Ruotsiin sijoitetaan puolustusliitto Naton tukikohtia.

– Tällaisia suunnitelmia ei laadita Kremlissä, vaan puolustusministeriössä, Peskov kertoi tiistaina venäläiselle talouslehti RBK:lle.

Peskov muistutti Venäjän presidentti Vladimir Putinin jo arvioineen Venäjän mahdolliset toimet, eikä Kremlillä ole asiaan lisättävää.

Lehti uutisoi julkaisemassaan jutussa Suomen ja Ruotsin allekirjoittaneen tiistaina Natoon liittymispöytäkirjat, ja että seuraavana puolustusliiton 30 jäsenmaan on ratifioitava Suomen ja Ruotsin liittyminen.

Venäjän duuman puhemies Vjatsheslav Volodin jyrähti hiljattain, että Naton tukikohtien sijoittaminen Suomeen lähelle Venäjän rajaa aiheuttaisi maiden rajaseudulle vaaraa. Volodin pitää ajatusta Nato-tukikohdan tuomasta turvasta vääränä.

– Vihollisuuksien puhjetessa iskut kohdistuvat ensisijaisesti vihollisen sotilaalliseen infrastruktuuriin. Päinvastoin. Se vaarantaa sotilaallisen infrastruktuurin sijaintikaupunkien asukkaat, puhemies kirjoitti Telegram-kanavallaan.

Volodin kertoi vastanneensa viestillään Lappeenrannan kaupunginkohtaja Kimmo Jarvalle, joka on Volodinin mukaan esittänyt ajatuksen, että Lappeenrantaan sijoitettava Naton tukikohta toisi turvallisuudentunnetta.