Ulkoministeri Haaviston "kahvitauon käännekohta Madridissa" nousi suosituksi venäläismediassa ja Espanjassa

Ulkoministeri Pekka Haaviston kommentti "kahvitauon käännekohdasta Madridissa” on yksi venäläisen talouslehti RBK:n perjantaiaamun pääuutisista.

Lehti kertoo, kuinka Haavisto yllättyi, että erimielisyydet Turkin kanssa ratkesivat Suomen ja Ruotsin osalta Madridissa, vaikka etukäteen oli vielä ”avoimia kysymyksiä Helsingin ja Tukholman jäsenyydestä liittoumassa”.

– Kahvitauko Turkin kanssa oli käännekohta neuvotteluissa Suomen ja Ruotsin Natoon liittymistä koskevien erimielisyyksien ratkaisemiseksi. Näin totesi Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto espanjalaisen El Mundo-lehden haastattelussa, RBK kertoo myös espanjalaislehden uutisoineen asiaa.

RBK kertoo myös venäläisen uutistoimisto Tassin siteeranneen Haaviston kahvitauko-kommenttia:

– Ehkä käännekohta oli kahvitauko. Osapuolet istuivat kaksi tuntia toistaen samoja lauseita, mutta kahvitauolla löysimme luovia ideoita ja pystyimme muuttamaan tekstiä löytääksemme yhteisen ratkaisun, hän (Haavisto) sanoi ja kutsui sopua Turkin kanssa menestykseksi.

RBK kertoo Haaviston todenneen, kuten suomalaismediassakin on jo ollut esillä, että ”kyse on enemmänkin poliittisesta julistuksesta, ei juridisesta sopimuksesta, eli osapuolten ei tarvitse muuttaa lainsäädäntöä ja kaikki tehdään nykyisten lakien mukaan”.

Lehti kertoo myös, kuinka ”Ruotsi ja Suomi ovat ilmoittaneet aikovansa liittyä Natoon Venäjän erikoisoperaation alettua Ukrainassa” ja kuinka:

– Venäjän presidentti Vladimir Putin kommentoi Suomen ja Ruotsin suunnitelmia liittyä Natoon ja sanoi, että Venäjä ei ole tästä huolissaan, mutta varoitti Moskovan peilireaktiosta.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut