Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Traficom: Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on alkanut

Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on alkanut, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Tarjouskilpailu on aloitettu reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiden maakuntalentoaseman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille lokakuun lopusta ensi vuoden heinäkuun loppuun.

Lentoliikennettä hankitaan Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin lentoasemien välille sekä kolmioreittinä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentoasemien välille.

Nykyinen lentoliikenne kyseisille kentille päättyy valtion tukemana 14. elokuuta. Tuettuihin lentoyhteyksiin tulee Traficomin mukaan vähintään kahden kuukauden katkos hankintaprosessin keston vuoksi, jos markkinaehtoista palvelua yhteysväleille ei välissä synny.

Määräaikaisella tuella

Eduskunta hyväksyi maaliskuussa 17 miljoonan euron määräaikaisen tuen, joka voidaan käyttää lentoliikenteen julkisen palveluvelvoitteen kustannusten kattamiseen.

Tuki perustuu aiempaan vuonna 2020 tehtyyn väliaikaiseen ratkaisuun, jolla pyritään rakentamaan uudelleen markkinaehtoinen lentoliikenne viidelle lentoasemalle koronapandemiaa edeltävää tasoa kohti yhdessä kaupunkien kanssa.

– Nyt kilpailutettava vuoroväli on vähän harvempi kuin tällä hetkellä, johtuen polttoaineen hinnan kovasta noususta, ja lisäksi olemme huomioineet matkustajilta tulleita toiveita muun muassa jatkoyhteyksien suhteen, sanoo johtaja Pipsa Eklund Traficomista tiedotteessa.

Hankintailmoitus on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä ja Traficomin verkkosivuilla. Kaikilla Euroopan unionin alueelle sijoittuneilla lentoyhtiöillä, jotka täyttävät kilpailutuksen vähimmäiskriteerit, on mahdollisuus jättää tarjouksensa viimeistään 29. elokuuta.