Putin ensimmäisille ulkomaanvierailuille Venäjän hyökkäyssodan aloittamisen jälkeen

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tällä viikolla Turkmenistanissa ja Tadzhikistanissa, kertoi Venäjän valtiontelevisio Rossija 1 sunnuntaina. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Putin vierailee ulkomailla sitten Venäjän hyökkäyssodan alkamisen Ukrainassa helmikuun lopulla.

Asiasta uutisoi muun muassa brittilehti Guardian.

Putin suunnittelee vierailua myös Valko-Venäjälle kesä-heinäkuun vaihteessa.

Edellisen kerran Putin vieraili ulkomailla helmikuussa, jolloin hänet nähtiin Pekingin olympialaisten avausseremoniassa Kiinassa. Vierailullaan Putin tapasi myös Kiinan presidentti Xi Jinpingin lämpimissä merkeissä. Presidentit kritisoivat tuolloin yhdessä Yhdysvaltain toimia sekä Euroopassa että Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Putin kehui vierailullaan Venäjän ja Kiinan ystävyyden kehittyneen strategiseksi kumppanuudeksi.

- - -

Korjattu juttua kello 9.01: Kyseessä on Putinin ensimmäinen ulkomaanvierailu Ukrainan sodan alkamisen jälkeen, ei ensimmäinen valtiovierailu. Putinin on tarkoitus vierailla Turkmenistanissa, ei Azerbaidzhanissa, kuten jutussa aiemmin sanottiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut