Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

YK: Al-Jazeeran toimittajan ampuivat Israelin joukot

Al-Jazeeran toimittaja Shireen Abu Akleh kuoli Israelin joukkojen ampumana, toteaa YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto. Tiedottaja Ravina Shamdasani sanoi kaiken tapauksesta kerätyn tiedon osoittavan, että Israelin joukot ampuivat luodit, jotka surmasivat Abu Aklehin ja haavoittivat toista toimittajaa.

Shamdasani torjui Israelin aiemmin esittämän näkemyksen, että Abu Akleh olisi kuollut palestiinalaisten puolelta tulleeseen harhalaukaukseen ja piti erittäin huolestuttavana, että Israelin viranomaiset eivät ole aloittaneet tapauksesta rikostutkintaa.

Abu Akleh kuoli Jeninin pakolaisleirissä Länsirannalla 11. toukokuuta, kun hän oli raportoimassa Israelin joukkojen ratsiasta. Abu Aklehilla oli päällään toimittajien käyttämä press-huomioliivi, luotiliivi ja kypärä, kun hänet ammuttiin.

Palestiinalaishallinto on aiemmin omassa tutkinnassaan arvioinut, että israelilainen sotilas tappoi Abu Aklehin tahallisesti.