Poliisi epäilee äitiä pienen lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa

Porvoossa tapahtui tiistaiaamuna vakava väkivallanteko, jonka uhrina oli viisivuotias lapsi. Poliisilta saadun tiedotteen mukaan partio sai hätäkeskuksen kautta tehtävän kymmenen aikaan aamupäivällä. Hätäkeskusilmoituksen oli tehnyt sosiaaliviranomainen, joka oli nähnyt asunnon ikkunasta, kun lasta pahoinpideltiin.

– Tilanne saatiin päättymään vasta, kun paikalle saapunut poliisin partio pääsi sisälle asuntoon ikkuna rikkomalla ja samalla lapsen haltuunsa, kertoo rikoskomisario Heidi Niemi poliisin tiedotteessa.

Lapsen kerrotaan saaneen pahoinpitelyn seurauksena vakavia vammoja, ja hänet kuljetettiin välittömästi sairaalaan hoidettavaksi.

– Tähän väkivallantekoon epäillään uhrin äitiä. Myös hänet on toimitettu sairaalaan. Tapaus on siirtynyt nyt tukittavaksi meille Itä-Uudenmaan poliisiin. Tapausta tutkitaan meillä rikosnimikkeillä tapon yritys ja virkamiehen vastustaminen, Niemi jatkaa.

Tapauksesta on käynnistetty esitutkinta.

Kriisipäivystys palvelee ahdistavassa tilanteessa ja keskusteluapua on saatavilla.

– On pysäyttävää ja murheellista kuulla lapseen kohdistuvasta vakavasta väkivallasta, ja tämä herättää varmasti monessa voimakkaita tunteita. Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula Porvoon kaupungilta tulleessa tiedotteessa.

Kriisipäivystyksen nettisivuilta löytyy ohjeita tilanteisiin, joissa on kokenut jotain järkyttävää sekä ohjeita lapsen kanssa keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys, puh. 040 517 4194.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys: https://www.porvoo.fi/terveys-hyvinvointi/sosiaalityo/ita-uudenmaan-sosiaali-ja-kriisipaivystys/

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut