Presidentti Niinistö valtuuskunnan puheenjohtajana Naton huippukokoukseen Madridiin – mukana myös ulkoministeri Haavisto ja puolustusministeri Kaikkonen

Madridissa järjestettävään Naton huippukokoukseen lähtee presidentti Sauli Niinistö. Hän toimii valtuuskunnan puheenjohtajana. Presidentti vahvisti tänään asian valtioneuvoston yleisistunnon esityksestä.

Ministereistä valtuuskunnan jäseninä toimivat ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei ole valtuuskunnan jäsen.

Naton huippukokous Madridissa järjestetään 29.–30. kesäkuuta.

Valtuuskuntaan kuuluvat lisäksi muun muassa presidentin kanslian kansliapäällikkö Hiski Haukkala, suurlähettiläs Klaus Korhonen Suomen erityisedustustosta Natossa, sotilasneuvonantaja Jan Engström puolustusministeriöstä sekä osastopäällikkö Piritta Asunmaa ulkoministeriöstä.

Nato-jumi saattaa jatkua huippukokouksen jälkeenkin

Suomen ja Ruotsin hakemukset Naton jäsenmaaksi ovat olleet Turkin takia jumissa. Niinistö sanoi tiistaina, että Suomen ja Ruotsin hakemusten edistämisestä voi olla vaikea löytää yhteisymmärrystä Nato-huippukokoukseen mennessä.

Vaikka itse Nato-jumissa ei ole kauheasti edistytty, Niinistö pitää kuitenkin edistyksenä sitä, että erimielisyyksistä on ylipäänsä päästy keskustelemaan Turkin kanssa ja Naton johdolla ja että keskusteluja on päätetty jatkaa.

– Vaikutelmani on, että vakavia keskusteluja käydään, ja toivottavasti päädymme kaikki myönteiseen lopputulokseen, Niinistö sanoi.

Niinistö kommentoi asiaa yhteisessä lehdistötilaisuudessa Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan kanssa Kultarannassa.

Niinistö kommentoi Turkin esittämiä vaatimuksia toteamalla, että Suomen suhtautuminen terrorismin uhkaan on jo nykyisellään samanlaista kuin Naton jäsenmaissa keskimäärin.

– Meillä on hieman vaikeuksia olla keskivertoa parempia Natossa, Niinistö kuittasi.

Kysymykseen, onko Suomi mahdollisesti Naton jäsen syyskuuhun mennessä, Niinistö totesi, ettei halua antaa tarkkoja aikatauluarvioita.

– Voi se olla mahdollista, mutta on myös mahdollista, ettemme ole jäseniä vielä silloin, Niinistö sanoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut