Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pienlentokoneen kuomu aukesi laskussa Nummelassa – kone ajautui kiitotien sivuun, törmäsi kaapeliojaan ja kääntyi nokalleen

Nummelan lentokentällä Vihdissä sattui tiistaina aamupäivällä ilmaliikenneonnettomuus, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Päivystävän palomestarin mukaan pienlentokone oli ollut tulossa laskuun kentälle, kun sen kuomu oli jostain syystä auennut.

– En tiedä, mitä siinä on tapahtunut, mutta varmaan lentäjä oli pelästynyt vähän sitä tilannetta ja oli kääntänyt koneen, kun se oli tulossa Nummelan kentälle poikittaiselle kiitotielle, päivystävä palomestari Veikko Lehtovirta kertoo STT:lle.

Kone oli kääntynyt kohti pääkiitotietä ja päätynyt kiitotien sivuun.

– Huonoksi onneksi siinä sattui olemaan juuri tällainen kaapelioja, jotain kaapelia oli korjattu siinä tai jotain muuta. Tuli pyörilleen, mutta törmäsi ojaan ja kääntyi siitä nokalleen se kone, Lehtovirta sanoo.

Onnettomuus ei aiheuttanut vaaratilannetta muille

Vauhtia oli palomestarin mukaan kuitenkin niin vähän, ettei lentäjälle käynyt yhtään mitään. Istuimessa vöissä ollut lentäjä oli avannut turvavyöt ja tullut itse pois koneesta. Paikan päällä pelastusviranomaiset tarkastivat lentäjän tilan ja tukkivat pienlentokoneen polttoainevuodon.

Pelastuslaitoksen mukaan aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi.

Palomestarin mukaan onnettomuuskone oli moottoroitu pienlentokone, mutta tarkkaa mallia hän ei osannut kertoa.

Onnettomuus tapahtui jo aamupäivällä, mutta pelastuslaitos tiedotti asiasta tiistaina illalla. Pelastuslaitoksen havaintojen mukaan kentällä oli ollut tapahtuma-aikaan rauhallista, eikä onnettomuudesta aiheutunut tiettävästi muille vaaratilannetta.

Pelastuslaitoksen mukaan lentokentällä oli paikalla kaksi pelastusyksikköä ja ensihoitoyksikkö.